Ordu'da Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı Kışlak İlaçlama Başlatılıyor

Ordu'da kahverengi kokarca zararlısına karşı 15 Ekim'de kışlak ilaçlama çalışmaları başlayacak.

07.10.2024-14:06 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-14:06) Ordu'da Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı Kışlak İlaçlama Başlatılıyor

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele Başlıyor

Ordu Valisi Muammer Erol, yaptığı açıklamada, 15 Ekim itibarıyla kent genelinde kahverengi kokarca böceğine karşı kışlak ilaçlama çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

İlaçlama Çalışmaları Hakkında Bilgiler

Vali Erol, Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, fındık başta olmak üzere çeşitli tarım ürünlerine zarar veren bu zararlının etkisini azaltmak için yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Erol, 15 Ekim'de başlanacak olan kışlak ilaçlama sürecinde Tarım ve Orman il ile ilçe müdürlükleri, muhtarlar, belediyeler ve ziraat odalarının işbirliği ile kokarcaların kış aylarında sığınabilecekleri alanların ilaçlanacağını ifade etti. "Bu küçük mekanların, ahır, samanlık, odunluk, kömürlük veya depolardan oluşup oluşmadığına bakmaksızın, hepsinin ilaçlanmasını istiyoruz"

Gurbetteki Vatandaşlara Çağrı

Vali, gurbette yaşayan vatandaşlara da çağrıda bulunarak, kapalı durumda olan evlerinin anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlama sürecine yardımcı olmalarını istedi. Bu şekilde, eşyaların zarar görmesini önlemenin mümkün olacağını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal