Ördek Nasıl Pişirilir?

Fırında ördek nasıl pişirilir anlatacağız hemde ördek eti nasıl pişirilir? Tarif haberimizde...

11.07.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-16:31) Ördek Nasıl Pişirilir?

Fırında ördek nasıl pişirilir anlatacağız hemde ördek eti nasıl pişirilir? Tarif haberimizde...

FARKLI TARİFLER İLE ÖRDEK TARİFİ

Ördek Kızartması

MALZEMELER

20 Mürdüm eriği
1 Fincan un
Yeteri kadar tuz
1 Ördek
6 Elma

HAZIRLANIŞI

Elma, mürdüm eriği soyup ayıkladıktan sonra doğrayın. Bunları temizlenip yıkanmış ördeğin içine doldurun. Bir tencerenin içinde fırına verip, 2-3 saat pişirin. Fırından çıktıktan sonra suyunu ayırın, içine biraz tuz ve un katıp koyulaştırın. Ördekle birlikte servis yapın. AFIYET OLSUN ARKADAŞLAR.

Fırında Ördek

MALZEMELER
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy ördek
1 adet kuru soğan

 HAZIRLANIŞI

Ördeğin derisi alıp ördeğin içine ve dışına tuz sürülür. Soya sos, rende soğan ve sirke karıştırılır. Bu karışım da ördeğin içine ve dışına sürülür. 1 saat bekletilir. Süre sonunda ördek bir kaba konur ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına konur. 1 saat kadar pişirildikten sonra fırından alınır. Aliminyum folyoya sarılır. Fırın ısısı 180 dereceye düşürülür, tekrar fırına verilir, 1 saat daha pişirilir. AFIYET OLSUN.

Ördek Izgarası

MALZEMELER
1 Ördek
3 Soğan
1 Su bardağı un

HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış ve ütülenmiş ördeğin boynunu, omuzlan hizasında kesiniz. Kesilen yeri örtmek için boynunun derisini bırakınız. Kanat uçlarını kesiniz, un ile ovarak kokusunu gidinceye kadar yıkayınız. İçini dışını bol soğan suyuna bulayıp bir saat bırakınız. İçini tuzlayıp iğneyi sağ bacağının etinden geçirerek açılan yerlerin derilerini birleştirip dikiniz. Yalnız kanatlarını düzgün sararak sol bacağına geçiriniz. Yalnız kanatlarını düzgün sararak sol bacağına geçiriniz. İpliği oradan geri çeviriniz, iki ucunu birleştirip kuvvetli bir düğüm yapınız. Sonra şişe geçirip çevire, çevire pişirin.

AFIYET OLSUN...


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal