OpenAI’den yeni yapay zeka modeli: SearchGPT nedir, nasıl çalışır?

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, yeni yapay zeka prototipi olan ‘SearchGPT’nin test aşamasına geçtiğini açıkladı. SearchGPT hakkında bilgi edinmek isteyenler ise Google’a yöneldi. Peki SearchGPT nedir, nasıl çalışır? İşte konu hakkında merak edilenler…

26.07.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-17:12) OpenAI’den yeni yapay zeka modeli: SearchGPT nedir, nasıl çalışır?

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile yeni bir dönemin başlangıcına imza attığı kabul edilen OpenAI, bu kez arama motorlarını derinden etkileyecek olan ‘SearchGPT’ sistemi için geri sayıma geçti. SearchGPT’nin ne olduğu ve Nasıl çalışacağı gibi sorular milyonlarca kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki SearchGPT nedir, nasıl çalışır?

SearchGPT nedir?

OpenAI, kullanıcılara 'net ve ilgili kaynaklarla hızlı ve zamanında yanıtlar vermek' amacıyla geliştirilen yeni arama motoru SearchGPT'yi tanıttı. Yapay zeka modellerinin gücünü web'den gelen bilgilerle birleştiren bu yeni araç, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yanıt vermeyi hedefliyor.

Yapılan açıklamada, SearchGPT'nin kullanımı için geri bildirimler almak amacıyla küçük bir kullanıcı ve yayıncı grubuyla pilot bir uygulama başlatılacağı belirtildi. Bu prototipin geçici olduğu ve gelecekte elde edilen en iyi özelliklerin doğrudan ChatGPT'ye entegre edilmesinin planlandığı ifade edildi.

OpenAI’den yeni yapay zeka modeli: SearchGPT nedir, nasıl çalışır?

SearchGPT nasıl çalışır?

OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT'ye entegre edeceğiz" dedi.

SearchGPT, hem kullanıcılar hem de yayıncılar için yeni bir deneyim sunmayı hedeflerken, geri bildirimlerle sürekli olarak geliştirilecek ve iyileştirilecek. Bu yenilik, yapay zeka destekli arama teknolojilerinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal