Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Yürüyüşü

OMÜ öğrenci toplulukları, Filistin'e destek için yürüyüş düzenledi. Rektör Aydın, katliamı kınadı ve destek mesajı verdi.

07.10.2024-15:02 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-15:02) Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Yürüyüşü

Filistin İçin Dayanışma Yürüyüşü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, İsrail'in Filistin'i işgalinin birinci yılı münasebetiyle anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. OMÜ Yaşam Merkezi'nde bir araya gelen öğrenci toplulukları, Türk ve Filistin bayrakları taşıdılar.

OMÜ Rektöründen Destek Mesajı

Etkinliğe katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, yaptığı konuşmada, Filistin'deki katliamı kınadı. Aydın, "Son verilere göre 17 bin çocuk katledilmiş. Bu durumu kınıyoruz ve insanlık adına bu soykırımın son bulmasını umuyoruz. Üniversitemizde eğitim gören Filistinli öğrencilerimiz şanslılar. Onlar, bilgi ve eğitim ile ülkelerine destek olabilecekler." dedi.

İHH Samsun Temsilcisi Açıklamalarda Bulundu

Yürüyüş sonrasında İHH Samsun Üniversiteler Başkanı Hidayet Eren Aydın, Gazze'nin 17 yıldır abluka altında olduğunu belirtti. Aydın, "Son bir yıl içinde İsrail, soykırımı andıran saldırılar düzenliyor. Bizler gençler olarak bu katliama karşı durmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Aydın, ayrıca, "Geçtiğimiz yıl içinde yapılan boykotlar ciddi sonuçlar doğurdu ve dünya genelinde pek çok kişi siyonizme karşı durdu." dedi. Yürüyüş, Kampüs Cami

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrenci toplulukları, İsrail'in Filistin'i işgalinin birinci...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrenci toplulukları, İsrail'in Filistin'i işgalinin birinci yılında Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal