Onaylı randevu sistemi nedir, nasıl olacak? 2024 MHRS randevu nasıl alınır?

Hastanelerde yeni randevu sistemi uygulamaya konuldu. Bugün başlayan Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" sisteminin nasıl olduğu sorusu merak ediliyor. Peki Onaylı randevu sistemi nedir, nasıl olacak? 2024 MHRS randevu nasıl alınır? İşte konu hakkında merak edilenler…

13.05.2024-12:38 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-12:38) Onaylı randevu sistemi nedir, nasıl olacak? 2024 MHRS randevu nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı’nın daha önce duyurduğu Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" sistemi 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü itibariyle başladı. Hastane randevusu almak isteyenler yeni sistemle Nasıl randevu alınacağını öğrenmek üzere arama motorlarına yöneldi. Peki Onaylı randevu sistemi nedir, nasıl olacak? 2024 MHRS randevu nasıl alınır?

MHRS onaylı randevu sistemi nedir?

Yeni uygulamaya göre, hastalar randevu aldıkları tarihten bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamak veya gelemeyeceklerini sistem üzerinden bildirmek zorunda olacaklar. Onay işlemi, randevunun alındığı kanallar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Randevusunu onaylamasına rağmen randevuya gitmeyen kişiler, aynı branşta 15 gün boyunca yeni bir randevu alamayacaklar. Ancak bu kişiler, Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.

Onaylı randevu sistemi nedir, nasıl olacak? 2024 MHRS randevu nasıl alınır?

65 yaş üstüne ve kanser hastalarına muaf

Herhangi bir işlem yapılmayan randevular ise bir gün öncesinde saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda, kişiler tekrar randevu alabilecekler ve herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayacaklar. Uygulamadan, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacaklar; bu grup hastalar her zaman randevu alabilecekler.

Onaylı Randevu Sistemi, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sunacak. İptal edilen randevuların ardından boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak. Boş kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talepte bulunan hastalara ulaşılacak ve öncelik talep eden hastalara randevu verilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal