Ömer Çelik: "Dünya Barışının Anahtarı Orta Doğu Barışıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında dünya barışının merkezinde Orta Doğu'nun yer aldığını belirtti. "Dünya barışının anahtarı Orta Doğu barışıdır. Orta Doğu barışının anahtarı da Filistin barışıdır," diyen Çelik, bölgede barışın sağlanmasının önemine dikkat çekti.

15.08.2024-16:54 - (Son Güncelleme: 15.08.2024-16:54) Ömer Çelik: "Dünya Barışının Anahtarı Orta Doğu Barışıdır"

Ömer Çelik, Filistin'de barışın ancak iki devletli bir çözümle mümkün olabileceğini ifade etti. İsrail'in saldırgan ve yayılmacı politikalarını sona erdirmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Filistin barışı, iki devletli çözüm söz konusu olmaksızın, İsrail'in bu saldırgan ve yayılmacı politikaları sona erdirmeksizin söz konusu olmaz," dedi.

Abbas'a Sevgi ve Saygı Mesajı

Toplantıda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sevgi ve saygılarını sunan Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapacak olan Abbas'ı Türkiye'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çelik, Abbas'ın Türkiye'ye geç davet edildiği iddialarını ise yalanlayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davet talimaatını Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşacağının duyulmasının ardından verdiğini açıkladı.


Haniye'ye Saygı ve Filistin Davasına Destek

Çelik, suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin de bu süreçte TBMM'de bulunmasının arzu edildiğini belirtti. "Böylece Amerikan Kongresi'nde soykırımcı bir kişi konuşurken, Filistin halkı adına da yüce Meclisimiz Sayın Abbas ve rahmetli Haniye'yi misafir edecekti," diye ekleyen Çelik, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğinin bir kez daha altını çizerek şunları kaydetti:

"İsrail hem bölge hem dünya barışını tehdit ediyor"

"Bugün görüldü ki İsrail sadece Filistin'e yönelik bir soykırım siyaseti izlemiyor, Lübnan örneğinde, Golan Tepeleri meselesinde olduğu gibi bütün bölge barışını, istikrarını tehdit eden bir yaklaşım içerisine giriyor. Dünya barışının anahtarı Orta Doğu barışıdır. Orta Doğu barışının anahtarı da Filistin barışıdır. Filistin barışı, iki devletli çözüm söz konusu olmaksızın, İsrail'in bu saldırgan ve yayılmacı politikaları sona erdirmeksizin söz konusu olmaz.

Bir barış iradesi söz konusu olduğunda Netanyahu hükümeti ya bir suikast gerçekleştirerek ya bir okul bombalayarak ya da çocukları öldürerek bunu yok etmektedir. Barış konusunda çaba gösteren merhum Haniye'yi şehit etmeleri bunun bir göstergesidir"

Bugün gelinen noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" tezinin uluslararası alanda kabul edildiğini söyleyen Çelik, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM'nin reforma ihtiyacı olduğu ifadelerinin bunu teyit eder nitelikte olduğunu belirtti.

Çelik, "Dünya 5'ten büyüktür" reformunun hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal