Ölümü tüm Türkiye’yi sarsmıştı: Müslüme davasında kritik gelişme

Mersin’de kaybolan ve 10 gün sonra yapılan aramalar sonucunda cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili davada yeni bir gelişme daha yaşandı. İşte detaylar...

27.10.2022-17:03 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-17:25)

10 Kasım 2021 tarihinde Karaman’dan Mersin’in Gülnar ilçesinin Yanışlı Mahallesi’ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6. çocuğu Müslüme, o gün saat  17.00 sıralarında ortadan kayboldu. Son olarak ailenin çadır kurduğu alanın yakınında oynarken görülen Müslüme’nin cesedi, yaklaşık 10 gün sonra jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sonucunda ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında bulundu. Müslüme’nin ölümüyle ilgili biri tutuklu 4 aile bireyinin yargılandığı davanın duruşmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Müslüme davasında kritik gelişme

DHA’nın haberine göre; Müslüme'nin cesedinin bulunduğu gün, jandarma ekipleri, annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 9 yakınını gözaltına aldı. Anneanne Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltında ve karakolda 3 gece geçiren şüpheliler, işlemlerinin ardından 22 Kasım'da adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden dede Hasan Yağal tutuklandı, 7 aile üyesi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturmada iddianame hazırlandı.

Müslüme davası son dakika

Aile yakınları dinlendi

Tutuklu sanık dede Hasan Yağal, Silifke 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. 'Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme' suçlarından tutuklu olan Yağal, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, aile bireyleri katılmadı. Avukatlar salonda hazır bulundu. Duruşmada bazı aile yakınları bulundukları kentlerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak tanık sıfatıyla ifade verdi.

Yeniden rapor düzenlenecek

Tarafları dinleyen mahkeme, Müslüme’nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumundan yeniden bir rapor alınmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal