Ölü Sayısı 11'e Yükseldi: Ankara'da Feci Otobüs Kazası!

9 Ağustos'ta Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında gerçekleşen trafik kazasında, yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu ölü sayısı 11'e çıktı.

21.08.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 21.08.2024-16:34) Ölü Sayısı 11'e Yükseldi: Ankara'da Feci Otobüs Kazası!

Kazada ağır yaralanan Osman İleri ve Musa Bayar, tedavi gördükleri hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Ağrı'dan İzmir'e hareket eden Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait otobüs, Ankara-Eskişehir otoyolunun Sincan ilçesi Olukpınar mevkiinde sabah saatlerinde köprünün beton kolonuna çarpmıştı.

Kaza Sonrası Soruşturma Devam Ediyor

Kazanın ardından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, cumhuriyet başsavcıvekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Ayrıca, kazaya ilişkin teknik incelemeler için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve trafik bilirkişilerinden oluşan 5 kişilik bir heyet oluşturuldu. Bu heyet, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kayıtlarını da inceleyerek otobüste teknik arıza ve kusur olup olmadığını araştırıyor.

Kazanın Ön Raporu Tamamlandı

Kazada, Fezile Baydat, Suna Yaşar Bilgi, Dilan Bayar, Ayşan İlman, Elif Mira İlman, Muhammet Ozan Bayar, Satı Polat, Mahmut Esin ve şoför Çetin Karayel olay yerinde hayatını kaybetmişti. Şimdiye kadar kazadan ağır yaralı olarak kurtulan 6 kişinin ise Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor.

Soruşturma Sürüyor

Kaza sonrasında 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği soruşturmada, otobüsün kaza anındaki durumu, teknik arızalar ve olası sürücü hataları gibi tüm detaylar titizlikle inceleniyor. Soruşturmanın sonuçları, kazanın kesin nedenlerini ortaya koyacak.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal