Öldükten Sonra Adına Pasaport Çıkarılan Firavun II. Ramses

Büyük Ramses olarak da bilinen II. Ramses, Mısır'ın Ondokuzuncu Hanedanı'nın üçüncü firavunuydu. Ölümünün ardından bedeninin çürümeye başlamasını önlemek için Fransa’da tedavi olması gerekiyordu. Mısır hükümeti Firavun'a bir pasaport verdi.

14.09.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-13:33) Öldükten Sonra Adına Pasaport Çıkarılan Firavun II. Ramses

Ramses II, genellikle Yeni Krallığın en büyük, en ünlü ve en güçlü firavunu olarak kabul edilir. Halefleri ve daha sonra Mısırlılar onu 'Büyük Atalar' olarak adlandırdılar. Ölümü üzerine, Krallar Vadisi'ndeki bir mezara gömüldü; bedeni daha sonra 1881'de keşfedildiği bir kraliyet zulasına taşındı ve şimdi Mısır Eski Eserler Müzesi'nde sergileniyor.

Mısır kültüründe, vücudun herhangi bir parçası çıkacak olursa, bedenin ruhu, sonraki yaşamda var olmaya devam etmeyecekti. Bu yüzden mumyalama işlemini gerçekleştirenler, firavun II. Ramses’in başını dikkatlice yerleştirdiler ve başını yerinde tutmak için boynuna tahta bir çubuk yerleştirdiler.

1975'te firavunun kalıntılarını inceleyen bir Fransız doktor olan Maurice Bucaille, mumyanın mantar tarafından tehdit edildiğini ve tamamen çürümeyi önlemek amacıyla acil tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Fransız yasaları, ülkeye giriş ve ulaşımın geçerli bir pasaport gerektirdiğini belirtti. Yerel yasalara uymak için Mısır hükümeti Firavun'a bir pasaport verdi.

The New York Times mumya Üniversiteler Sorumlu Devlet Sekreteri Alice Saunter-Seite ve bir ordu dekolmanı tarafından karşılandı' diye Eylül 27, 1976 tarihinde bildirmiştir. Mısır'ı 67 yıl yöneten Ramses II, Le Bourget Havalimanı'nda özel muamele gördü.'

Daha sonra Paris Kriminal Kimlik Laboratuvarı baş adli tıp bilimcisi Profesör Pierre-Fernand Ceccaldi tarafından incelenmek üzere Paris Etnoloji Müzesi'ne götürüldü.

Muayene sırasında Cecaldi, 'Şaşırtıcı derecede korunmuş saçın bazı tamamlayıcı veriler gösterdiğini, özellikle de pigmentasyon hakkında: Ramses II kızıl saçlı bir' cymnotriche leucoderma 'olduğunu belirtti (yani dalgalı kızıl saçlı, açık tenli bir kişiydi).

Ayrıca Cecaldi, 'eski Mısır'da kızıl saçlı insanlar Osiris'in katili tanrı Set'le ilişkilendirildi ve II. Ramesses'in babası Set I'in adının' Seth'in takipçisi 'anlamına geldiğini söyledi. Muayene ayrıca, Ramesses'i hayatının sonraki yıllarında kambur bir sırtla bırakacak olan önceki yaralar, kırıklar ve artritin kanıtlarını ortaya çıkardı.

2007'de, Firavun'un saçlarının küçük tutamlarının 1976 koruma çalışması sırasında (BBC tarafından yayınlandı) çalındığı keşfedildi. Jean-Michel Diebolt adlı bir Fransız, saçı mumyayı analiz eden ekipten bir araştırmacı olan rahmetli babasından miras aldığını söyledi. Deibolt saçı çevrimiçi bir müzayedede 2000 Euro'ya (1360 £) satmaya çalıştı, ancak Fransız yetkililer tarafından çabucak tutuklandı.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal