Okulların açılmasıyla birlikte adenovirüs vakalarında artış yaşandı!

Okullardaki ara tatilin bitmesiyle birlikte hastalıklara sebep olan adenovirüs vakalarında artış yaşandığını aktaran uzmanlar, çocuklarda daha sık görüldüğünü ve çeşitli hijyen önlemlerinin alınması gerektiğini belirtiyorlar. Alanında uzman Op. Dr. Seda Çevik Kaya, adenovirüs gibi virüslerin damlacık ve temas yoluyla yayıldığını ifade etti.

08.02.2024-17:36 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:36) Okulların açılmasıyla birlikte adenovirüs vakalarında artış yaşandı!

Etlik Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seda Çevik Kaya, okullarda göz hastalıkları enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirterek, okulların açılmasıyla birlikte çocukların oyunlardan dolayı birbirleriyle temasın yaşandığını dolayısıyla göz enfeksiyonlarında artış yaşandığının altını çizen Kaya, göz enfeksiyonlarının yakınlaşmadan dolayı hızla bulaştığını üstelik adenovirüs gibi virüslerin damlacık ve dokunmayla yayıldığını belirtti.

Adenovirs nedir etkileri nelerdir

Hastalık 2 hafta sürebilir!

Sabah gazetesi Burcu Şen'in haberine göre; Adeno göz virüsünün belirtileri olarak; gözde kaşıntı, batma ve sulanma şeklinde kendisini gösterdiğini söyleyen Kaya, bu virüsün korneayı tutup leke bırakabileceğini ve belirtilerin iki hafta sürebileceğini açıkladı.

Uzman doktordan önemli tavsiyeler!

Adenovirs nedir etkileri nelerdir

Enfeksiyon riskine karşı önerilerde bulunan Kaya, hastalık sürecinde lens takılmaması, makyaj yapılmaması ve başkalarının makyaj malzemelerinin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Kaya, hastalıklardan dolayı ortaya çıkan enfeksiyonun bulaşmasını önlemek için el hijyenine dikkat edilmesi, ortak kullanım eşyalarının temizlenmesi ve damla tedavisine önem verilmesi gerektiğini özenle üzerinde durdu. Ailelerin de damla kullanmadan önce ellerini yıkamaları gerektiğini belirten Kaya, enfeksiyon durumunda ortak kullanım eşyalarının, muslukların ve kapı kollarının temizlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal