Okul öncesi alışverişte yoğunluk: Sepet kaç TL’ye doluyor?

Eylül’ün ilk günlerinde açılacak olan okulların öncesinde kırtasiye alışverişi sürüyor. Öğrencilerin velileri ise enflasyonun üzerinde artan fiyatlar sebebiyle sepetleri daha az doldurmaya başladı.

27.08.2024-13:45 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-14:23) Okul öncesi alışverişte yoğunluk: Sepet kaç TL’ye doluyor?

Yeni eğitim dönemi için geri sayım başladı. Okulların açılmasına iki haftadan az bir süre kaldı ve ilk ders zili 9 Eylül'de çalacak. Bu tarihe yaklaşıldıkça okul alışverişleri de hız kazandı. E-ticaret platformlarındaki hareketlilik ise dikkat çekici bir şekilde artış gösterdi.

E-Ticaret Sektöründe Büyüme

NTV’de yer alan habere göre; TOBB E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, okul alışverişi kategorilerinde önemli bir büyüme gözlemlediklerini belirtti. Özkara, "Kitap, kırtasiye ve okul giyimi gibi kategorilerde büyüme ve ivme gözlemleniyor. 2023 yılına kıyasla bu yıl yüzde 70-80 oranında bir artış yaşanıyor," dedi.

Okul öncesi alışverişte yoğunluk: Sepet kaç TL’ye doluyor?

Kırtasiye ve Giyim Ürünlerinde Fiyat Artışları Yaşanıyor

Kırtasiye ürünlerinde bir yıllık süreçte fiyat artışları yüzde 55-70 arasında  değişti. Silgi, kitap ve kalem gibi temel ürünlerin fiyatları, sepet ortalamasını bin 500 ile 2 bin lira arasında tutuyor.

Giyim ürünlerinde ise fiyat artışları kırtasiye grubuna kıyasla daha yüksek. Kazak, tişört ve pantolon gibi ürünlerde fiyatlar yüzde 80 oranında artış gösterdi.

Sepet Harcamaları Küçülüyor

Bu yıl, velilerin okul alışverişlerinde daha temkinli davrandıkları görülüyor. Özkara, "Bu sene sepet içerisindeki ürün sayıları geçen yıllara göre azalmış durumda. Beş on tane silgiyi sepete atmak yerine, ürün adedini azaltan tüketiciler var. Bu durum, sepet toplamlarının olumsuz etkilenmesine yol açabilir ve ekonomik koşullarla da ilişkilendirilebilir," şeklinde değerlendirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal