Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi, ne zaman verilecek? Öğrenci 1000 TL bayram harçlığı başvurusu başladı mı?

Emeklilere yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesi dışında öğrencilere ödeneceği iddia edilen 1000 TL bayram harçlığı konusunda araştırmalar sıklaştı. Peki Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi, ne zaman verilecek? Öğrenci 1000 TL bayram harçlığı başvurusu başladı mı? İşte konu hakkında merak edilenler...

20.06.2023-17:52 - (Son Güncelleme: 20.06.2023-17:52)

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca emeklinin hesabına yatan Kurban Bayramı ikramiyesi sonrasında öğrencilerin aklında 1000 TL bayram harçlığı ödenecek mi? sorusu yer alıyor. Sosyal medyada öğrencilere tıpkı emeklilerde olduğu gibi her bayram öncesinde 1000 TL ödeme yapılacağı söylentilerinin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan beklenen açıklama geldi. Peki Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi, ne zaman verilecek? Öğrenci 1000 TL bayram harçlığı başvurusu başladı mı?

Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi?

Öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı verileceği ile ilgili söylentiler dolaşmaya devam etse de konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öğrencilere 1000 TL Bayram Harçlığı

İçişleri Bakanlığı’ndan öğrencilere bayram harçlığı açıklaması

İçişleri Bakanlığı tarafından 'bayram harçlığı başvurusu' ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayrı ciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır.

Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir.

Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal