Öğrenciler yola çıktı araç kuyrukları uzadı: İstanbul’da haftanın ilk günü trafik yoğunluğu arttı

İstanbul’da trafik yoğunluğu, sabah saatlerinde okulların açılmasıyla birlikte artış gösterdi. Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerde trafik yer yer durma noktasına geldi.

09.09.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-09:47) Öğrenciler yola çıktı araç kuyrukları uzadı: İstanbul’da haftanın ilk günü trafik yoğunluğu arttı

Okullar açıldı, trafik yoğunluğu arttı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve haftanın ilk iş günü olması nedeniyle İstanbul’da sabah saatlerinde birçok noktada trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yaz tatilinin sona ermesiyle okulların açılması, megakentin hem Anadolu hem Avrupa Yakası'nda ana yollar ve bağlantı yollarında araç trafiğini artırdı.

Anadolu Yakası’ndan Avrupa’ya geçişlerde yoğunluk var

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişlerinde yoğunluk görülürken, özellikle D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nun Ataşehir mevkisi ağır ilerleyen araç trafiğine sahne oldu. Ayrıca Avrasya Tüneli’nin Anadolu-Avrupa istikametindeki yoğunluk Göztepe'ye kadar uzandı.

Öğrenciler yola çıktı araç kuyrukları uzadı: İstanbul’da haftanın ilk günü trafik yoğunluğu arttı

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunun çeşitli noktalarında da araçlar ağır ilerledi. Özellikle Cevizlibağ’dan başlayan Ankara istikametindeki yoğunluk Halıcıoğlu'na kadar devam etti. Çağlayan mevkisi ile Zincirlikuyu istikametinde de trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Toplu ulaşımda da bazı bölgelerde kısmi yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde Avrupa Yakası’nda trafik yoğunluğu yüzde 47, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 54 olarak ölçüldü.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal