Öğrenci KYK burs ve kredi ödemeleri yattı mı, ​KYK Mayıs 2022 bursu ne zaman yatacak?

Öğrencilerin gelirleri için büyük önem arz eden KYK burs ve kredilerinin Mayıs ayında ne zaman yatacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki Öğrenci KYK burs ve kredi ödemeleri yattı mı, KYK Mayıs 2022 bursu ne zaman yatacak? Konu hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

26.04.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-13:20) Öğrenci KYK burs ve kredi ödemeleri yattı mı, ​KYK Mayıs 2022 bursu ne zaman yatacak?

Eğitim hayatlarına üniversitede devam eden milyonlarca öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi yatma tarihleri konusundaki gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor. Öğrencilerin hayatlarını bir nebze de olsa rahat idame ettirmelerini sağlayan KYK burs ve kredi yatma tarihlerinin ne zaman olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden ‘’Öğrenci KYK burs ve kredi ödemeleri yattı mı, KYK Mayıs 2022 bursu ne zaman yatacak?’’ sorularını yazarak meraklarını gidermeye çalışıyor.

Öğrenci KYK burs ve kredi ödemeleri yattı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Bir çok öğrencinin aldığı KYK burs ve kredilerine de değinen Erdoğan ‘’“Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67’lik artışla bin 250 liraya çıkarıyoruz.Aynı şekilde başarı performanslarına göre bundan böyle TÜBİTAK'tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4,250 lira, doktora öğrencileri 5 bin 500 ile 7 bin 500 arası, doktora sonrası araştırmacılar ise 7 bin 500 ile 10 bin arasına kadar aylık burs alabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

KYK burs ve kredileri

KYK Mayıs 2022 bursu ne zaman yatacak?

Milyonlarca öğrencilerinin merakla beklediği KYK burs ve kredilerin Mayıs ayının son haftasında hesaplarda olması bekleniyor. Öğrencilerin hesaplarına yatacak olan KYK burs ve kredileri T.C. kimlik numaraların son hanelerine göre belirlenecek. İşte KYK Mayıs 2022 bursu ödeme tarihleri:

- T.C. kimlik numarası son hanesi 0 olanlar 25 Mayıs’ta

- T.C. kimlik numarası son hanesi 2 olanlar 26 Mayıs’ta

- T.C. kimlik numarası son hanesi 4 olanlar 27 Mayıs’ta

- T.C. kimlik numarası son hanesi 6 olanlar 28 Mayıs’ta

- T.C. kimlik numarası son hanesi 8 olanlar 29 Mayıs’ta KYK burs ve kredilerini alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal