Öncelikle ofis içi egzersiz, kemik yoğunluğunun korunması için önem taşır. Böylece dinç, dinamik bir vücuda sahip olur verimli bir çalışma sağlarsınız.Peki ofiste beslenme alışkanlıklarımız nasıl olmalı? Tatlı krizlerine karşı nasıl önlem almak gerekir? Gelin birlikte bakalım...
YEMEKTEN SONRA KISA YÜRÜYÜŞ ŞART
Yemeğe yürüyerek gitmek veya yemek sonrası kısa mesafeli yürüyüşler yapmak, asansör yerine merdiveni tercih etmek gerekir. Ofisteki yeme nöbetleri zamanı belli olmayan yemek molaları, dengesiz mesai saatleri ve yorucu, uzun çalışma koşulları saysesinde ofiste dengeli beslenmek çok zahmetli. Günlük hareketlerimizin kısıtlanması kilo almamıza ve vücut yağımızın artmasına sebep olur. Oysa vücudumuzu korumanın ilk yolu yeterli ve dengeli beslenmektir.
EN KEYİFLİ BESLENME ÖNERİLERİ
Ara öğünler: Taze veya kuru meyve, tost, süt, ayran, yoğurt, meyveli yoğurt, galeta veya bisküvi türleri tercih edilmelidir. Bu besinler her gün evden getirilebilir veya en dayanıklı olanlar ofiste bir çekmecede muhafaza edilebilir.
Tatlılar: Tatlı yenecekse sütlü tatlılar yenmeli ve tatlılar yemekten hemen sonra değil ara öğün olarak öğleden sonra tüketilmelidir.
İçecekler: Ofis masasında sürekli sürahi veya su şişesi olmalı.. Çay ve kahvenin dışında 6-8 bardak su içilmelidir. Kahveye süt eklenmelidir süt daha tok hissetmenizi sağlar.
Toplantı ortamı: Kuru pastalar, meyve suları tüketimi kısıtlı olmalıdır. Toplantı ortamına müdahale etme imkanı varsa ikram olarak taze veya kuru meyve, diyet bisküvi, galeta eklenmelidir. Çay ve kahveyle tüketilen şeker miktarını azaltılmalıdır. Hazır meyve suları yerine taze meyve suları içilmelidir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.