ODTÜ Uzay ve Teknoloji Etkinlikleri ile TEKNOFEST'te

ODTÜ, TEKNOFEST'te uzay ve teknolojiyi interaktif bir şekilde tanıtıyor, ziyaretçilere özel etkinlikler sunuyor.

04.10.2024-15:49 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-15:49) ODTÜ Uzay ve Teknoloji Etkinlikleri ile TEKNOFEST'te

ODTÜ TEKNOFEST'te Uzay ve Teknoloji Etkinlikleri Düzenliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'te oluşturduğu etkinlik alanı ile ziyaretçilere uzay ve teknoloji dünyasını tanıtıyor.

İnteraktif Etkileşim ve Uzay Sohbetleri

ODTÜ, yaklaşık 550 metrekarelik alanında her yaştan katılımcıyı ağırlıyor. Ziyaretçiler, gezegenlerin seslerini duyma fırsatını yakalarken, özellikle çocuklar için tasarlanan elektronik ortamda ödüllü uzay görevlerinde yer alma imkanı buluyor.

Etkinlik alanında bulunan interaktif duvarda, öğrenciler roket ve uydu yapımlarını öğrenirken, astronotların yediklerini keşfedebiliyor. Ayrıca, ODTÜ öğretim üyeleri ile yapılan "Uzay Sohbetleri" etkinliği, katılımcılarla uzay hakkında bilgi paylaşımında bulunuyor.

Yaratıcılığın Sınırlarını Zorlamak

ODTÜ'nün standında ziyaretçiler, gezegen aracı maketleri yapmanın yanı sıra sanal gerçeklik gözlüğü ile vinç kullanma deneyimi ve 9D sinema izleme imkanına sahip oluyor. Ayrıca, ODTÜ öğrencileri tarafından yapılan araç ve maketlerin sergilendiği bir bölüm de bulunuyor.

Katılımcıların Gözünden ODTÜ Etkinliği

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden öğrenci Mehmet Yiğit Aslan, festivaldeki etkinliklerle katılımcılara kalıcı bilgiler bırakmayı hedeflediklerini belirtti. Aslan, "Buradaki amacımız uzayın ülkemizdeki bilinirliliğini artırmak ve insanların uzaya olan ilgisini geliştirmek. Milli Teknoloji Hamlesi de bunu gerektiriyor. Gelecek uzayda," dedi.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Eda Nur Şirin ise, alandaki çalışmalar sayesinde uzayı daha iyi tanıttıklarını ifade etti.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden TEKNOFEST’e katılan 10. sınıf öğrencisi Mehmet Emir Durmaz, okulunun festivale gezisi olduğunu öğrendiğinde hemen kaydolduğunu söyledi. Durmaz, ODTÜ etkinlik alanını ziyaret ettiğinde uzayla ilgili merak ettiği bilgileri edinme fırsatı bulduğunu aktardı.

Lise öğrencisi Yunus Emre Lelik de TEKNOFEST etkinliğinden oldukça etkilendiğini dile getirdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından TEKNOFEST'te kurulan etkinlik alanı ve standında...

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından TEKNOFEST'te kurulan etkinlik alanı ve standında, öğretim üyeleri ve öğrenciler ziyaretçilere uzay ve teknoloji anlatıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) 'Global İletişim Ortağı' olarak yer aldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), üçüncü gün etkinlikleriyle devam ediyor. ODTÜ tarafından yapılan uzay çalışmaları anlatılan interaktif duvarda öğrenciler, roket, uydunun yapımı anlatılıyor, astronotların yedikleri yemekler gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal