Sağlıklı meyvelerin mevsiminde tüketilmesi son derece önemlidir. Çünkü mevsim dışında yetişen meyveler seralarda bol miktarda yapay gübre ve tarım ilacına maruz kalıyor. Aynı zamanda mevsimi dışında tüketilen gıdaların besin içerikleri daha düşük ve daha tatsızdır. Peki, bu ay hangi meyveler tüketilmelidir? İşte detaylar…
Sağlıklı meyvelerin mevsiminde tüketilmesi son derece önemlidir. Çünkü mevsim dışında yetişen meyveler seralarda bol miktarda yapay gübre ve tarım ilacına maruz kalıyor. Aynı zamanda mevsimi dışında tüketilen gıdaların besin içerikleri daha düşük ve daha tatsızdır. Peki, bu ay hangi meyveler tüketilmelidir? İşte detaylar…
Elma, B grubu vitaminleri, C vitamini ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Kalorisinin düşük, lif içeriğinin yüksek olması nedeniyle diyetlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Antioksidan içeriği kanserden koruyucu etkisi vardır.
Kivi, yüksek oranda C vitamini, folik asit, potasyum içermektedir. Kivi çekirdekleri omega 3 yağ asidi içerir. Aynı zamanda lif içeriği de yüksek bir besindir.
Mandalina, A ve C vitamini, potasyum, folik asit ve lif açısından zengin bir meyvedir. 2 adet küçük mandalina 1 adet meyve yerine tüketilebilir.
Portakal, A ve C vitamini, folik asit, potasyum ve lif açısından zengindir. Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için mutlaka tüketilmelidir.
C ve A vitaminleri, bakır minerali ve antioksidan bileşen içeriği yüksektir, böylece kış aylarında zayıflayan bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kötü huylu kolesterol düzeyini düşürücü etkisiyle kalp sağlığın da düzenler.