O vicdansız tutuklandı: Deprem mağduru ile dalga geçmişti

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük deprem 10 ili etkilerken çok sayıda binada yıkıma neden oldu. Enkaz altında olanları arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken göçük altında kalan bir deprem mağdurunun arayıp dalga geçeneler arasında 18 yaşından küçük şüpheli Mesut B. Adliyeye sevk edildi.

08.02.2023-14:55 - (Son Güncelleme: 08.02.2023-17:25) O vicdansız tutuklandı: Deprem mağduru ile dalga geçmişti

Sorgusu sırasında anne sının ölümle tehdit edildiği için böyle bir şeyi yaptığını öne süren Mesut B. “Suçum olduğunu düşünmüyorum” dedi. Mesut B.'nin kamu barışını bozduğunu vurgulanarak tutuklandığı açıklandı.

Sabah’ta yer alan haberde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde meydana geldi. Yaşanan felaketin ardından 10 ili kapsayan geniş deprem bölgesinde artçılar sürerken depremin şiddeti ciddi yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu.

Depremin şiddetinden etkilenen illerde birçok yapının yıkılması sonucu enkaz altında mahsur kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları durmaksızın devam ederken bir grup gencin enkaz altında kalan insanları arayarak dalga geçtiği anlar sosyal medyada büyük tepki çekti.

Discord üzerinden yayın açarak yardım yardım isteyen enkaz altındaki çocuğa ulaşan vicdansızların yardım getiriyormuş gibi davranarak alay ettikleri anları ortaya çıkmasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise harekete geçti.

Savcılıktan şüpheli tutuklama talebi

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma dahilinde enkaz altındaki mağdurları kandıran 18 yaşından küçük Mesut B. tespit edilir edilmez kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardındansa şüpheli çocuk adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan tutuklandı

Yaşanan felaket sevk yazısında anlatıldı

Savcılık sevk yazısında çarpıcı detaylara yer verdi. Soruşturma kapsamında 6 Şubat 2023 günü saat 04.17 ve 13.24 sıralarında Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler sonrası ülkemizde Gaziantep, Malatya, Adana, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde de deprem meydana geldiği, artçı depremlerle birlikte hasarın oldukça fazla olduğu, resmi kurumlarca halen depremzedelere yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, birçok vatandaşın hayatını kaybettiği olayda çok sayıda yaralanan vatandaşın olduğu, yanı sıra halen göçük altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşların bulunduğu ifade edildi.

"Annemi öldürmekle tehdit edildim"

Sabah'ın haberine göre, Hakimlikte ifade veren şüpheli Mesut B., "Beni tehdit ettikleri için böyle bir eylemi yaptım. Yusuf annemi işe giderken öldüreceğini söyledi. Evimizi ve aracımızı yakacağını söyledi. Yayındayken birisini arayacağını Yusuf bana söyledi. Bu arayan kişi benimle konuşacaktı. Ben de onun bana söylediklerini söyleyecektim. Bu kişi telefonda bana 'Islık çalıyorum, orada mısınız' diye dedirtti. Ben de bunları telefonda söyledim. Arayan kişi ben değilim. Ben sadece bana konuşulanları söyledim. Tekrar ettim. Böyle bir şey olmasını istemezdim. Video kaydında Yusuf'un sesi 'Islık çalıyorum de' dediği kayıt altındadır. Ben sadece onun söylediklerini tekrarladım. Yine de pişmanım. Twitterdan bizim bilgilerimizi paylaşıyorlar. Annemin ve ailemin canı tehlikededir. Onların korunmasını talep ediyorum" ifadelerini kullanarak suçsuz olduğunu iddia etti. 

Şüpheli tutuklandı

Hakimlik, ikrar içeren beyanı, diğer şüpheli Yusuf U.'nun beyanları, olayın meydana geliş şekli, kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından Mesut B.'nin eyleminin kamu barışını bozmaya elverişli olduğunu kaydederek şüpheli çocuğun tutuklanmasına karar verdiğini açıkladı

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal