O İlde Şarbon Paniği

Samsun’un Canik ilçesinde kurban etinden şarbon bulaşması üzerine tüm ekipler hareket geçerek, et ile temas eden tüm malzemeler imha edildi. Ardından aşılama faaliyetlerine başlandı.

11.08.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-17:36) O İlde Şarbon Paniği

Samsun’un Canik ilçesine bağlı olan Gölalan Mahallesi’nde ikamet eden Safiye Y.’ye 6 Ağustos'ta günü gittiği özel hastanede şarbondan şüphelenildiği bilgisi aktarıldı.

Safiye Y’nin Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan kestiğini belirtmesiyle birlikte ekipler şüpheli hayvan etinden numune aldı. 7 Ağustos'ta çıkan laboratuvar sonucu şarbon pozitif olarak bildirildi.

ETLE TEMAS EDEN MALZEMELER İMHA EDİLDİ

Samsun İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü aşılama işlemlerine ve konu hakkında bilgilendirmeye devam ettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

  • İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Canik ve Atakum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Tarım Müdürlüklerince kesilen hayvanın etlerine ve et ile temas eden tüm malzemelere el konulup imha edildi.
  • Temasta bulunan kişilere şarbon hastalığı hakkında bilgi verilerek, gerekli dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

AŞILAMA İŞLEMİNE BAŞLANDI

  • Havza ilçesi Çayırözü Mahallesi için 1000 sığır dozu, Canik ilçesi Gölalan Mahallesi için 300 sığır dozu ve 300 koyun dozu şarbon aşısı Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden istendi.
  • İl Müdürlüğümüzde bulunan şarbon aşısı ile aşılama çalışmalarına 8 Ağustos tarihinde başlandı. Aşılama ve bilgilendirme çalışmaları ise devam ediyor.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal