Son zamanlarda ekonomik şartlar Türkiye'de bir hayli zorlaştı. Pandemi döneminin başlaması itibariyle bugüne kadar birçok nedenden dolayı katlanarak kötüleşen ekonomik ekonomik durum birçok vatandaşa zorluklar yaşatmaya devam ediyor. Bu da vatandaşları bankaların sunduğu kredilere yönlendiriyor. Alınan ve sıklıkla tercih edilen kredi kartlarınaysa borçlar giderek artıyor. Bu durum karşısında ne yapacağını bilemeyen ve borçlarını kapatmaya çalışan vatandaşlar için bankalar, borç transfer hizmeti başlattı.
Borç transfer hizmeti nedir?
Borç transfer hizmeti, birçok ayrı bankaya ola borçları tek bir çatı altında toparlayarak tek bir adrese belli bir ödeme planıyla ödeme işlemidir.
ING Bank borç transfer kredisi örnek tablo
Borç transfer hizmeti sunan bankalar arasında bulunan ING Bank'ın, bu hizmetinden yararlanmak isteyenlere ING Bank, bu kredi türünde %2,14 faiz oranı sunuyor ve 36 aya kadar vade imkanı tanıyor. Bu şartlar altında ING Bank’ta 10 bin TL borç transfer kredisinde aylık taksit ödemeleri de 429 TL olarak belirleniyor.
İş Bankası borç transfer kredisi örnek tablo
Borç transfer hizmeti sunana bir diğer banka olan İş Bankası, bu kredi türünde %1,90 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkanı tanıyor. Bu şartlar göz önüne alındığında İş Bankası’nda 10 bin TL’lik borç transfer kredisinde aylık taksit ödemesi 410 TL olarak belirleniyor.
TEB borç transfer kredisi örnek tablo
Bu hizmeti sunan bir diğer banka ise TEB. Bu kredi türünde %1,67 faiz oranı ve 36 aya kadar da vade imkanı sağlayan TEB, bu şartlar altında 10 bin TL borç transfer kredisinde aylık taksit ödemesi ise 393 TL olarak hesaplanıyor.