Nusaybin'de 12 Şehit İçin Anma Töreni Düzenlendi

Nusaybin'de, PYD/YPG'nin saldırısında şehit olan 12 kişi için anma töreni yapıldı. Yerel yöneticiler birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

11.10.2024-17:37 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-17:37) Nusaybin'de 12 Şehit İçin Anma Töreni Düzenlendi

Nusaybin'de 5 Yıl Önce Şehit Düşenler Anıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 2019 yılında Barış Pınarı Harekatı sırasında terör örgütü PYD/YPG'nin gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden 12 kişi anıldı. Anma töreni, Nusaybin'deki DSİ Tesisleri'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlit okutuldu, ilçe müftüsü dua etti.

Vali Akkoyun’un Mesajı

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun törende yaptığı konuşmada, şehitleri rahmetle andıklarını belirtti ve şu sözleri ifade etti: "Tarih boyunca gücümüzü birlik ve beraberlikten alıyoruz. Terör örgütlerine asla fırsat vermeyeceğiz." Akkoyun, birlikteliğin önemine dikkat çekti ve "Bu topraklar kolay vatan olmadı. Gerektiğinde canımızı feda ederiz." dedi.

Kaymakam ve Gazetecinin Duygusal Açıklamaları

Nusaybin Kaymakamı Evren Çakır, saldırılarda şehit olanlara rahmet dileyerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Saldırıda babası Mehmet Şirin Demir'i kaybeden gazeteci Gülay Demir, "Bu memleketin bir tek evladının kanının dökülmemesi için mücadele edeceğim," diyerek duygularını dile getirdi.

Programda Kimler Yer Aldı?

Anma programına; AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener ve diğer yerel yöneticiler katıldı. Vatandaşların desteğiyle bölgedeki huzur ortamının güçlü bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Barış Pınarı Harekatı sırasında 5 yıl önce terör örgütü PYD/YPG'nin...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Barış Pınarı Harekatı sırasında 5 yıl önce terör örgütü PYD/YPG'nin havan ve roket saldırısı sonucu şehit olan 12 kişi için anma töreni düzenlendi. Nusaybin'deki DSİ Tesisleri'nde düzenlenen törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, şehit yakınları ile görüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal