Nurol Holding, FNSS Hisselerini Tamamen Satın Alıyor

Nurol Holding, İngiltere merkezli BAE Systems'tan FNSS'in tüm hisselerini alarak savunma sanayisindeki varlığını güçlendiriyor.

17.10.2024-15:31 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-15:31) Nurol Holding, FNSS Hisselerini Tamamen Satın Alıyor

Nurol Holding, FNSS'i Tamamen Sahipleniyor

Nurol Holding, İngiliz BAE Systems şirketinin FNSS Savunma Sistemleri AŞ'deki %49 payını satın alarak, bu stratejik hamlesiyle birlikte zırhlı araç üretiminde güçleniyor.

Onay Süreci Devam Ediyor

Rekabet Kurulu'nun onayının beklenmesi ile birlikte, Nurol Holding çoğunluk hissedarı olduğu FNSS’in %100 sermaye payına sahip olacak. Kalite ve inovasyon odaklı çalışmalarıyla FNSS, 35 yılı aşkın süredir başarılı projelere imza atıyor.

Stratejik Hedefler ve Yenilikçi Çözümler

FNSS'nin hisselerinin tamamen Nurol Holding bünyesine geçmesi, şirketin yeni pazarlara açılmasına ve inovatif çözümler sunmasına katkıda bulunacak. Şirketin güçlü marka portföyü arasında KAPLAN, PARS, SAMUR ve diğer modeller yer alıyor.

Nurol Holding'den Mükemmel Sinerji

Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Çarmıklı, şirketin kurulmasından bu yana FNSS'in bir değeri olduğunu belirtti ve "Bu birleşme ile önümüz daha da açılacak. İki firmamızın sinerjik işbirlikleri sayesinde büyük başarılara imza atmayı planlıyoruz." dedi.

Yeni İhracat Fırsatları ve Gelişmeler

FNSS Üst Yöneticisi Nail Kurt ise alınan kararın her iki şirketin güçlü iş birliği ve dostluğunu daha da artıracağını ifade etti. Yeni ihracat fırsatları hakkında yakın zamanda daha fazla bilgi paylaşacaklarını belirtti.

FNSS, geçmişte ürettiği zırhlı araçların tüm haklarının Türkiye’de kaldığını ve özgün geliştirdiği projelerle büyümeye devam edeceğini vurguladı.

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt (solda) ve Nurol Holding ve FNSS Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Çarmıklı...

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt (solda) ve Nurol Holding ve FNSS Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Çarmıklı (sağda) düzenledikleri basın toplantısıyla Nurol Holding'in, İngiliz şirketi BAE Systems'in FNSS Savunma Sistemleri AŞ'deki paylarını alacağını ve şirketin faaliyetlerine holding sahipliğinde devam edeceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal