Noterler bayramda açık mı? 2, 3, 4 Mayıs Ramazan Bayramı’nda noterler açık olacak mı, bayramda nöbetçi noter çalışıyor mu?

Bu sene Ramazan Bayramı'nın 2, 3, 4 Mayıs tarihlerine gelmesiyle birçok iş yeri çalışmalarına üç günlük ara verdi. Bunun üzerine ise birçok kamu kurum ve kuruluşlarında işleri olanlar bu kurumların çalışma takvimlerini araştırmaya başladı. Araştırılan konular arasında 'Noterler bayramda açık mı? 2, 3, 4 Mayıs Ramazan Bayramı'nda noterler açık olacak mı?' gibi sorular yer alıyor. Aynı zamanda nöbetçi noterlerin bulunup bulunmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

01.05.2022-15:21 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-15:21) Noterler bayramda açık mı? 2, 3, 4 Mayıs Ramazan Bayramı’nda noterler açık olacak mı, bayramda nöbetçi noter çalışıyor mu?

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın hafta içine denk gelmesinden dolayı birçok iş yeri 3 günlük bir araya girdi. Fakat kamu kurum ve kuruluşlarında işleri olan vatandaşlar ise bu kurumların çalışma takvimlerini araştırmaya başladı. Özellikle noterde işlem yapması gerekenler ise bayramda noterlerin açık olup olmayacağını merak ediyor. Bunun üzerine bayramda noterlerin açık olup olmadığını araştıran vatandaşlar, nöbetçi noterlerinde olup olmayacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Noterler bayramda açık mı?

Bayramlarda kamu kurumlarının kapalı olmasından dolayı noterler de hizmet vermeyecektir. Bundan dolayı bayram süresince çalışmayacak olan noterlerde işi bulunanlarının işlemleri ilk iş 5 Mayıs Perşembe gününü kadar beklemesi gerekmektedir.

Noterler bayramda açık mı

Nöbetçi noterler bayramda olacak mı?

Noterler Birliğince internet sitesi üzerinde yayınlanan bilgilere göre 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde yani bayramda nöbetçi noterler bulunmamaktadır. Kısaca bayram boyunca noterler ve nöbetçi noterler çalışmayacak. Aynı zamanda 1 Mayıs Pazar günü de noterler kapalı olacaktır.

Bayramda nöbetçi noter var mı

Noter çalışma saatleri

Noterlik dairesinde günlük çalışma, o yerdeki diğer resmi daireler ile birlikte başlamaktadır. Noterler, günlük çalışma saatleri dışındaysa iş kabul edememektedir.

Noterlerin hafta içi her gün mesaileri 09.00'da başlar. Daha sonra 12.00'de yarım saat ya da değişen yoğunluğa göre 1 saat ya da 1 buçuk saat kadar öğle arasına girer. 13.00'de ya da 13.30'da yeniden mesaiye başlayan noterler akşam 17.00'ye kadar çalışmaya devam eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal