Norm Ender kimdir, nereli? Rapçi Norm Ender kaç yaşında? 100. Yıl Cumhuriyet marşı Parla sözleri

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Parla adlı marşı besteleyen rapçi Norm Ender’in hayatı ve kariyeri araştırma konusu oldu. Sosyal medyada gündem olan Parla marşının sözleri de internet üzerinden sorgulanıyor. Peki Norm Ender kimdir, nereli? Rapçi Norm Ender kaç yaşında? İşte 100. Yıl Cumhuriyet marşı Parla sözleri…

26.10.2023-17:32 - (Son Güncelleme: 26.10.2023-17:32)

Atatürkçü Sesler Korosu ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Parla adlı marşı besteleyen ünlü rapçi Norm Ender, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Parla marşıyla gündem olan Norm Ender’in hayatını ve müzik kariyerini öğrenmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Öte yandan 100. Yıl Cumhuriyet marşı Parla sözleri de araştırma konuları arasında yer alıyor. Peki Norm Ender Kimdir, nereli? Rapçi Norm Ender kaç yaşında?

Norm Ender kimdir?

25 Mart 1985'de İzmir'de doğan Norm Ender veya gerçek adıyla Ender Eroğlu Türk rapçi, müzisyen ve söz yazarıdır.

10 yaşında Cartel müzik grubu sayesinde rap müzik ile tanışan Ender, sürekli olarak kavga içerisinde geçen eğitim hayatı nedeniyle lisede eğitimine son verdi. Daha sonra açıktan lise eğitimini tamamladı. 1999 yılında Erman Altınoğlu ile birlikte Norm grubunu kurdu. 2001 yılında ilk rap şarkısını profesyonel olarak çıkardı. atv televizyon kanalında 2004 yılında yayınlanan Akademi Türkiye müzik yarışması programına katıldı.

Norm Ender

İzmir'in özellikle Bornova ilçesinde birçok diskoda rap şarkıları söyleyen Ender, İstanbul iline Akademi Türkiye müzik yarışmasına fon müziği yapmak üzere çağrıldı. Yarışmadan pop müzik okuması da istenince, kavga ederek ayrılan Ender, tekrar İzmir iline geri döndü. Daha sonra Akademi Türkiye programına kızdığı için Rap Dersi isimli bir rap parçası yazmıştır. Ayrıca Oktay Kaynarca'nın sunduğu Herşey Dahil isimli programda konuyla ilgili yorum içeren Karikatürkiye adlı bir acapella rap parçası söylemiştir. Bu esnada Erman Altınoğlu ile grup olarak çalışıyordu. Bu nedenle Ender & Erman veya Erman & Ender olarak tanınıyorlardı. Eksik Etek parçasını sözlerinde de bu adı kullandılar. Vatani görevi olan askerlik hizmetini yerine getirmesinin ardından Ender, 2010 yılında İçinde Patlar isimli solo bir rap albümü yapmış ve albümde bulunan Çıktık yine yollara parçasına klip çekmiştir. 2012 yılında ise yeni bir albüm çıkartacağını açıklamıştır. Albümü ile ilgili tanıtma çalışmaları kapsamında İzmir, Diyarbakır ve Ankara illerinde konserler vermiştir. Tek olarak çalışması ile birlikte Norm Ender takma adıyla anılmaya başlandı.

2023 Norm Ender şarkıları

2002 - Kinim

2002 - Tekir

2010 - İçinde Patlar (Remix)

2011 - Çıktık Yine Yollara

2017 - Deli

2017 - Kaktüs

2018 - Depresyon Oteli (Animation)

2019 - Mekanın Sahibi

2020 - Konu Kilit

2020 - İhtiyacım Yok

2021 - Bulamazdım (Faruk Sabancı ile)

2021 - Kediler Aslan Olmaz

2022 - Sus Artık

2022 - Sadece Öpücem

2022 - Bu Düş Çok Güzel

2023 - Konuşun Konuşun

Norm Ender

100. Yıl Cumhuriyet marşı Parla sözleri

Yürüyoruz arkadaşlar

İçimde bir telaş var

Bu kutlu gün bizim

Zafer, düğün bizim

Görüyoruz arkadaşlar

Darbeler savaşlar

Sırtımız yere

Gelmiyor bizim

Düşmanız esarete

Önderimle karşıyız

Mavi gözlerin gibi

Biz bu yurda aşığız

Duysun cihan

Duysun biriz

Duysun bizim

Bu gök deniz

Parla hilal ve yıldızım

Parla beyaz ve kırmızım

Türkün yolu Cumhuriyet

Parla 100 yaşındasın

Parla hilal ve yıldızım

Parla beyaz ve kırmızım

Sensin yolum, Cumhuriyet

Parla, parla, parla, 100 yaşındasın

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal