Yaz aylarının sevilen sebzelerinden biri olan semizotu ile nohutun bir araya geldiği enfes bir lezzete hazır mısınız? Besleyici olduğu kadar doyurucu da olan bu yemeği yiyen bir daha yemek isteyecek. İşte nohutlu semizotu yemeği tarifi...
MALZEMELER
- 2 bağ semizotu
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (margarin, tereyağ da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
NASIL YAPILIR?
Öncelikle semizotunu iyice yıkayıp küçük olmayacak şekilde kabaca doğrayın. Soğan ve kapya biberi yemeklik doğrayıp bir tencerenin içerisine alın ve üzerine yağ ekleyip kavurun. Kavrulduktan sonra haşlanmış nohut, yıkanmış pirinç ve hazırladığınız semizotunu ekleyip 2 dakika kadar karıştırın. Daha sonra üzerine yeteri miktarda su ve tuz ekleyip orta ateşte pişirin. İlk etapta suyu fazla koymayın çünkü semizotu kendi suyunu da salacaktır. Kontrol ederek daha sonrasında gerekirse üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz.