Nijerya'daki Tanker Patlaması: 147 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya'nın Jigawa eyaletinde meydana gelen tanker patlamasında 147 kişi yaşamını yitirdi.

16.10.2024-22:55 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-16:07) Nijerya'daki Tanker Patlaması: 147 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya'da Tanker Patlaması Felaketi

Nijerya'nın kuzeyindeki Jigawa eyaletinde, akaryakıt taşıyan bir tanker patladı ve bu trajik olayda 147 kişi hayatını kaybetti.

Olayın Ayrıntıları

Jigawa Eyaleti Polis Sözcüsü Lawan Adamu, yaptığı açıklamada, tankerinin Kano-Hadeja kara yolunda hız yaparken kontrolden çıktığını ve devrildiğini aktardı. Devletin Acil Durum Ajansı (SEMA) Genel Sekreteri Haruna Mairiga, olayın sonucunda 147 kişinin öldüğüne dair son bilgileri paylaştı.

Bölge Halkı ve Kurtarma Çalışmaları

Adamu, bölge halkının devrilen tankerdeki akaryakıtı boşaltmaya çalışırken, tankerin patladığını ve bu durumun trajik sonuçlara neden olduğunu bildirdi. Majiya Bölge Başkanı Mahmud Sayyadi Ringim, hayatını kaybedenlerin toplu bir mezara defnedildiğini belirtti.

Soruşturma ve Yaralı Sayısı

Yetkililer, olay sonrası itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini ve patlama ile ilgili bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, ulusal medyada yer alan haberlere göre, patlamada 300'den fazla kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Nijerya'nın kuzeyindeki Jigawa eyaletinde, akaryakıt taşıyan tankerin patlaması sonucu 147 kişi...

Nijerya'nın kuzeyindeki Jigawa eyaletinde, akaryakıt taşıyan tankerin patlaması sonucu 147 kişi öldü. Jigawa Eyaleti Polis Sözcüsü Lawan Adamu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Jigawa'nın Majiya bölgesine bağlı Kano-Hadeja kara yolunda akaryakıt taşıyan tankerin hız yaparken kontrolden çıkarak devrildiğini belirtti. Adamu, yöre halkının devrilen tankerdeki akaryakıtı boşaltmaya çalıştığı esnada tankerin patladığını kaydetti. Patlama sonucu tanker kullanılamaz hale geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal