Nijerya Nereye Gidilmeli?

Neşeli ve canlı bir millet olan Nijeryalılar düzenledikleri birçok festivalle turistlerin ilgi odağı olmayı başarmışlardır. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapılarıyla dikkat çekmektedir.

17.07.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-17:37) Nijerya Nereye Gidilmeli?

Nijerya'nın en büyük milli parklarından biri olarak bilinmektedir. İçerisinde tropikal hayvanlardan kuşlara kadar birçok cinste hayvan barınmaktadır. Aynı zamanda çeşitli bitki ve savanaların yetiştiği en güzel yerlerden biridir. Doğa ve tabiata düşkün biriyseniz mutlaka buraya gitmeniz gerekmektedir. Nijerya Ulusal Cami çeşitli fotoğraflar çekip huzur bulacağınız harika bir yeri oluşturuyor.

Benin City

En çok gidilen turistik yerler arasında yer alan bu antik kent hem renkleri hem de değişik yapısıyla gezginlerin uğrak yeri olmayı başarmıştır. Tarihi ve coğrafi kültürün izlerini bu kentte bulabilirsiniz.

Kano

Alışverişin ve ticaretin merkezi olarak dikkat çeken bu şehir turistlerin en çok sevdiği yerlerden birisidir. Nijerya'ya özgü el sanatlarının, kumaşların sergilendiği bir yer olarak dikkat çekmektedir. Altın, bakır ve gümüşten yapılan kıyafetler klasik ve modern yapının birleşimini ortaya koyar.

Bar Beach

Turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak diğer plaj ve kumsallardan ayrılmaktadır. Şehrin coğrafi ve jeolojik yapısı itibariyle değişime uğrayan kum bariyerleri zamanla değişime uğrayarak farklı bir görünüm almıştır. Bu sebeple yerli yabancı herkesin odak noktası haline gelmiştir.

Nijerya Milli Kilisesi

Nijerya Nereye Gidilmeli: Genel olarak inanç bağlamında Müslüman ve Katoliklere özgü yapılar mevcuttur. Ancak Hristiyan milletler de dahil olunca yeni mimari yapılar ortaya çıktı. Cami ve diğer eserlerin yanına neo gotik tarzda bir yapı inşa edilerek birçok dinin buluştuğu kültürel bir pencere oluşmuştur. Nijerya'ya gelen gezginler mutlaka farklı inançlara ait eserleri ziyaret etmelidir.

Katsina

Durbar festivallerinin vazgeçilmez yeri olarak bilinmektedir. Eğlenmeye ve dans etmeye ilginiz varsa mutlaka gitmeniz gereken şehirlerden biridir. Farklı kültürlere ait dansların yapıldığı rengarenk giysilerin giyildiği bir yer olarak dikkat çekmektedir. At üzerinde yapılan danslar, davulla yapılan gösteriler turistlerin ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Victoria Adası

Nijerya Nereye Gidilmeli: En büyük alışveriş merkezlerinden birini bulunduran bu ada yerli yabancı birçok insanın vakit geçirdiği, ticaret yaptığı önemli merkezler haline gelmiştir. Çeşitli el sanatları, ince işleme kıyafetler ve birçok gıda malzemeleri burada satılmaktadır. Diğerlerinden ayrılan yönü içerisinde birçok özelliği barındıran kapsamlı bir alışveriş merkezidir. Nijerya'ya gelmeden önce Aralık Ocak ve Şubat aylarını tercih etmelisiniz. Genel olarak yağışlı bir iklimi olduğu için en uygun kış aylarıdır. Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin birleştiği bir yer olan Nijerya' ya mutlaka gitmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal