Niğde'de Tarlası Üzerinden Geçen Yolu Kapatma Krizi

Niğde'nin Güllüce köyünde, bir kişi tarlasından geçen yolu kapatınca sürücüler alternatif yollara yöneldi.

08.10.2024-15:31 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-15:31) Niğde'de Tarlası Üzerinden Geçen Yolu Kapatma Krizi

Niğde'de Yolu Kapatma Olayı

Niğde'nin Güllüce köyünde, Ümit Demirkol adlı bir kişi, sahibi olduğu tarladan geçen yolu kapatarak dikkatleri üzerine çekti. Yaklaşık 7 yıl önce satın aldığı, ortasından yol geçen 21 dönümlük arazinin etrafını tel örgüyle çevirdi.

Yol Kapatmanın Sebebi

Sürücüler, tarladan geçen yolun kapatılması sebebiyle alternatif güzergahlara yönelmeye başladı. Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlasını daha önce kiraya verdiğini ifade ederek, "Tarlamızın ortasından geçen yol, ekili alanımızı bölüyordu. Bu nedenle alanın tamamını kullanmak için etrafını tel örgüyle çevirdim. Ancak köylüyü mağdur etmek istemiyorum," dedi.

Köy Muhtarından Tepki

Güllüce köyü muhtarı Salim Güneş, yolun yaklaşık 60 yıldır kullanıldığını belirterek, "Yol tarlanın içinden geçiyor. Durumu çözmek için Demirkol ile görüşmeye çalıştık fakat anlaşamadık. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Tapu Kayıtları Sorunu

Öte yandan, kapatılan yolun tapu kayıtlarında olmadığı da bildirildi. Bu durum, sorunun kaynağına dair belirsizlikler doğuruyor.

Niğde'de, bir kişi, yaklaşık 7 yıl önce merkeze bağlı Güllüce köyü yakınlarında satın aldığı...

Niğde'de, bir kişi, yaklaşık 7 yıl önce merkeze bağlı Güllüce köyü yakınlarında satın aldığı ortasından yol geçen 21 dönümlük tarlanın etrafını tel örgüyle çevirdi. Yolu kullanan sürücüler, alternatif yolları tercih etmeye başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal