Niğde'de 4. Gastronomi Festivali Heyecanı

Niğde, 4. Gastronomi Festivali ile lezzet şöleni sunuyor. Tüm detaylar haberimizde!

11.10.2024-19:06 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-21:16) Niğde'de 4. Gastronomi Festivali Heyecanı

Niğde'de 4. Gastronomi Festivali Coşkulu Başladı

Niğde'de, Valilik, belediye, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklığıyla gerçekleştirilen "4. Gastronomi Festivali", Derbent kavşağında yapılan yürüyüşle başladı.

Vali Çelik: "Niğde'nin Zengin Gastronomisi Var"

Festival alanına yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşlara hitap eden Vali Cahit Çelik, Niğde'nin binlerce yıllık tarihiyle önemli bir kent olduğunu vurguladı. Çelik, "Niğde, coğrafi konumu sayesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle gastronomi konusunda da zengin bir çeşitliliğe sahibiz. Şu anda coğrafi işaret almış 6 ürünümüz bulunuyor, ayrıca 40'a yakın yemek türümüz daha coğrafi işaret alabilecek potansiyele sahip" diye belirtti.

Belediye Başkanı Özdemir: "Festivallerimizi Tanıtım Aracı Olarak Kullanıyoruz"

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, festivalle Niğde'nin gastronomik zenginliklerini, tarihi ve kültürel mirasını dünya çapında tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Özdemir, "Bu yıl 250'den fazla stant kurduk. Festivalimizin bütçesinin büyük bir kısmını katılımcı esnafımız karşıladı; bu şekilde kamuya yük getirmeden, 9 gün sürecek bir organizasyon düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Festival Güzellikleri ve Etkinlikler

Açılış konuşmalarının ardından duygu dolu bir etkinliğe geçildi ve protokol üyeleri kurdele keserek festivalin resmen açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra, kadın kooperatiflerinin stantları ile yöresel sokak lezzetlerinin bulunduğu alanlar ziyaret edildi; katılımcılara patates kızartması ikram edildi.

Festivalin Zirve Noktası: Tuğçe Kandemir Konseri

19 Ekim Cumartesi günü sona erecek festivalde, akşam saatlerinde ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir konser verecek. Niğde'de gastronomi tutkunları bu keyif dolu etkinliği kaçırmamalı!

Niğde'de, Valilik, Belediye Başkanlığı, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu...

Niğde'de, Valilik, Belediye Başkanlığı, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen "4. Gastronomi Festivali" başladı. Derbent kavşağında bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, festival alanına yürüdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal