Nevşehir'de Yatırım Fırsatları: 1484 Yeni Yer Sanayicilere Tahsis Edildi

Sanayi Bakanı Kacır, 133 OSB'de 1484 yatırım yerinin sanayicilerin tahsisine açıldığını duyurdu.

07.10.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-17:17) Nevşehir'de Yatırım Fırsatları: 1484 Yeni Yer Sanayicilere Tahsis Edildi

Nevşehir'de Yatırım Fırsatları

Türkiye'nin sanayi altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni bir adım atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 133 organize sanayi bölgesinde (OSB) toplam 1484 yatırım yerinin sanayicilerin kullanımına sunulduğunu açıkladı. Bu açıklama, yatırımcılar için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Yerel Kalkınma ve Hedefler

Bakan Kacır, Nevşehir ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, bölgedeki yerel kalkınma hamlelerine değinerek şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin 2. asrını kutladığımız bu dönemde, "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna uygun olarak daha güçlü bir ülke inşa etme hedefimizi sürdürüyoruz. Faydalı projelerle tüm Türkiye genelinde kalkınmayı sağlamak için çalışıyoruz."

Üretim ve İstihdamda Büyük Artış

Kacır, son 22 yılda Nevşehir'de üretim ve istihdamı destekleyen 697 yatırım için teşvik belgesi verildiğini belirtti. Toplamda 33 milyar liralık yatırımla 10 bin 200'den fazla istihdam sağlandığı bilgisini verdi.

Gazze'deki İnsani Kriz

Konuşmalarında uluslararası insani meselelerden de bahseden Kacır, İsrail'in Gazze saldırılarında 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirterek:

"Masum insanların canını alan bu soykırımın sorumları her zaman adalet önünde hesap verecekler. Türkiye, mazlumların yanında olmaya devam edecektir."

Organize Sanayi Bölgelerinin Gelişimi

Kacır, Türkiye genelindeki organize sanayi bölgelerinin sayısının 22 yıl önce 192 iken, bugün 362'ye çıkarıldığını açıkladı. Organize sanayi bölgelerindeki istihdamın ise 415 binden 2 milyon 650 bine yükseldiğini ekledi.

Yeni Uygulama ile Yatırımcılar Destekleniyor

Son olarak, her ayın ilk pazartesi günü Türkiye'deki tüm organize sanayi bölgelerindeki yatırım yerlerinin sanayicilere çevrim içi olarak tahsis edileceğini belirtti. Bu uygulama ile birlikte yaklaşık 22 milyon metrekare arazi, sanayicilerin hizmetine sunulmuş oldu.

Bu adımlarla sanayi alanında yatırımların artması, arzın hızlanması ve arsa fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Nevşehir'de AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Kacır, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal