Nevşehir’de Camii İmamı, Camiyi Adeta Botanik Bahçesine Çevirdi

Nevşehir’de imamlık yapan Ahmet Aydemir görev yaptığı camide diktiği sarmaşık ve çiçeklerle camiyi adeta bir botanik bahçeye çevirdi.

06.10.2021-10:25 - (Son Güncelleme: 06.10.2021-10:38) Nevşehir’de Camii İmamı, Camiyi Adeta Botanik Bahçesine Çevirdi

Nevşehir’in Esentepe mahallesinde bulunan Taşlıbel Camiinde 1992 yılından beri görev yapan imam hatip Aydemir evde yetiştirdiği çiçeklerden getirmeye başladı. Getirdiği çiçeklerin camiide beğeni toplaması ve vatandaş tarafından da sevilmesinin ardından Aydemir camideki çiçek sayısı artırmaya başladı. Mahallede yaşayan vatandaşların da deteğiyle kısa sürede caminin içi adeta bir ormana dönüştü. 

Sadece imam Aydemir değil vatandaş da camiye saksıda çiçek getirmeye başladı. Vatandaşın da katkısıyla camide 300’den fazla çiçek olunca cami adeta bir botanik bahçesine dönüştü. İmam hatip Aydemir AA muhabirine verdiği röportajda camiyi çocuklar ve yetişkinler için bu hale getirdiğini bu haliyle çocuklar için caminin daha ilgi çekici olduğunu dile getirdi. Çocukların ilgisinden de oldukça mutlu olduğunu dile getiren Aydemir bir de ödül aldı.

cami bitki

ULUSLARARASI İYİLİK ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

Attığı bu adımla büyük bir farkındalık yaratan Aydemir Türkiye Diyanet Vakfı’nın Uluslarası İyilik Ödülünü kazanmayı başardı. Aydemir, insanların camiye girdiği andan itibaren yeşil bir alanla karşılaştığını, görenlerin manzaradan etkilendiğini dile getirdi.  Vatandaş ise Ahmet Aydemir’in yaptığı bu uygulamadan oldukça memnun AA muhabirine konuşan bir vatandaş “ Ahmet hocadan Allah razı olsun, buraları bu şekle getirip ayrı bir dekor kazandırdı. Ormanların içinde namaz kılıyor gibi hissediyoruz. Yeşil bir alanda ibadetimizi yerine getiriyoruz” dedi.

yeşim camii

FARKLI ŞEHİRLERDEN ZİYARETE GELENLER VAR

Caminin eşi benzeri görülmemiş bir özelliğe sahip olması farklı şehirlerden ziyaretçi almasına sebep oluyor. Özellikle komşu şehirlerden ve Nevşehir’in farklı noktalarından sadece bu camiide namaz kılmak ve görmek için gelen insanların olduğu da biliniyor. Ankara’dan camiyi görmek için gelen Feyzullah Okumuş isimli vatandaş ise “Camide çiçeklerin oluşturduğu güzelliği anlatmak için fotoğraflar çektim. Herkes çiçek yetiştirebilir, bunu yaparken bakımını yapıp sürdürmek önemli” dedi. Camideki çiçeklerin bakımını sadece cami imamı değil aynı zamanda mahalleli de üstlenmiş durumda özellikle yaz kuran kursu döneminde çocukların da bu uyugulamada aktif rol aldığı ve çiçeklerin bakımını üstlendiği paylaşılan bilgiler arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal