Nevşehir Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 76 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Nevşehir'de düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 76 kişi adliyeye sevk edildi.

11.10.2024-10:04 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-10:04) Nevşehir Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 76 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu

Nevşehir merkezli olarak 19 ilde gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 76 şüpheli, adli işlemler için mahkemeye sevk edildi.

Operasyonun Detayları

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda; 1500'den fazla kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Şüphelilerin, yurt dışından kayıtlı telefon numaraları aracılığıyla mağdurlara ulaşarak, Google Haritalar uygulamasında belirttikleri şirketlere yorum yapmaları için küçük ödemelerle güven sağladıkları öğrenildi.

Uzun Süren Takip

Operasyon 16 ay süren bir takibin ardından gerçekleştirildi. Toplanan paraların izini kaybettirmek amacıyla farklı hesaplara ve daha sonra kripto para hesaplarına aktarıldığı, son olarak bu paraların hiçbir borsa veya kişiye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplandığı saptandı. Böylelikle dolandırılan miktarın toplamda 1 milyar 200 milyon liraya ulaştığı belirlendi.

Eşzamanlı Baskınlar

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Adana, Karabük, Muğla, Çorum, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Batman, Kırklareli, Hatay, Ordu ve Van'da 95 adrese eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan operasyon sonucunda 76 şüpheli, gözaltına alınarak Nevşehir'e getirildi.

Nevşehir merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda gözaltına...

Nevşehir merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 76 şüpheli adliyeye sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal