Netflix 800 Metre belgesel dizi konusu ve oyuncuları

Netflix ilgi çekici içerikler üretmeye devam ediyor. İzleyiciler tarafından da yakında takip edilen Netflix içeriklerinden bu hafta dikkatleri çeken 800 Metre Belgeseli hakkında da sorular sorulmaya başlandı. Dizinin kaç sezon olduğu ve bunun yanı sıra IMDb puanı gibi detaylar merak ediliyor.

26.03.2022-18:38 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-18:38) Netflix 800 Metre belgesel dizi konusu ve oyuncuları

Yönetmen Elías León Siminiani’nin Netflix ile ortaklaşa yürütmeye başladığı belgesel olarak geçen bir dizidir 800 Metre. Dizinin başlangıcı dizinin ismi ile aynı cümle "800 Metre". Bir grup insan kendi ülkelerinden ayrılıp İspanya'ya geliyor. Topluma olan bağlılıkları onları bunu yapmaya itiyor. Ancak konu heyecanlanarak tam de burada kendilerini 17 Ağustos 2017’de gerçekleşen terör saldırısı ortasında buluyorlar. İspanya ve Avrupa genelinde olan en büyük terör saldırılarından birisi olan bu saldırıda neredeyse yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. 

Dizi sadece 3 sezon. Bölümler ise genelde 50 dakika. Ancak 25 Mart tarihinde yayınlanmaya başlamasına rağmen dikkatleri üzerine çekmeyi de başardı. Dizide sakin kalmak pek mümkün görünmüyor. Dizide derinlemesine birçok konu ele alınıyor. Bu konularda ise cihat, terör, Allah, Batıların kafirliği, barutlar, bombalar ve bunları ele alan veya bu eylemlere yönelen daha gençliğin baharında birçok kişinin hayatı, onların ideolojileri anlatılıyor. Bu durumu ise hem bu eylemleri planlayanların hem de bu eyleme maruz kalanların kameralarından anlatılıyor.

dizi konusu ve yorumu

800 Metre Belgesel dizisinin konusu

Belgeselin adının geldiği konu  grup üyelerinden biri olan Younes Abouyaaqoub’un Ağustos 2017’de, Barselona La Rambla’daki (800 metre boyunca) yayaları ezip geçmesi üzerine birçok kişinin ölümüne sebep olmasından geliyor. Bu saldırı ise sadece bir başlangıç ve gelecek olan saldırıların bir habercisi olduğu ancak diğer durumlar vuku bulduğunda anlaşılıyor. 

Yaşanmış olanların verdiği acının etkisini de oldukça iyi yansıtan dizi anlatış şekli ve kurgusu ile de beğenileri şimdiden topladı. Eylemde ölümüne sebep olunan kişilerin yakınlarının ve o kişilerin görüntülerinin verilmesi hikayenin etkileyiciliğini artırırken yine aynı zamanda eylemi gerçekleştiren kişilerin gerçekliği de fazlaca etkileyici. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal