Netenyahu'ya Öfke Eylemi: Binlerce Kişi Tel Aviv Sokaklarına Aktı!

İsrailli 6 rehinenin öldürülmesinin ardından İsrail halkı meydanlara aktı. Tel Aviv ve Batı Kudüs olmak üzere birçok yerde İsrail Hükümetinin ateşkes ve esir takası için adım atması yönünde eylemler yapılıyor.

04.09.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 04.09.2024-10:36) Netenyahu'ya Öfke Eylemi: Binlerce Kişi Tel Aviv Sokaklarına Aktı!

7 Ekim 2023'ten bu yana süren İsrail-Filistin savaşında ateşkes anlaşması ve esir takası konularında süren görüşmeler bir türlü sonuca varmadı.

6 İsrailli Esir Öldürülmüştü

Geçtiğimiz günlerde 6 İsrail rehinesinin öldürülmesi sonrası İsrail sokaklarında eylemler başladı. 


Binlerce Kişi Sokaklara İndi

İsrail'de Başbakan Binyamin Netenyahu ve hükümetinin bir türlü ateşkes anlaşmasına ve rehin takasına varamaması ve bu konudaki isteksizliğine tepki olarak düzenlenen protestolara binlerce kişi katıldı.

Tel Aviv ve Batı Kudüs olmak üzere birçok yerde sokaklara inen binlerce kişi, Gazze'de öldürülen 6 İsrailli esirin suçlusu olarak Netenyahu ve hükümetini sorumlu tuttu.

Bazı noktalarda ateş yakan eylemciler polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Zaman zaman iki taraf arasında arbede yaşanırken polis, 2 göstericiyi gözaltına aldı.

''Sen Başlattın, Sen Suçlusun''

İsrailli esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrısı yaparak davul ve düdük çalan protestocular, "Hepsi hemen eve", "Yardım" yazılı dövizler taşıdı. Göstericiler, "(Netanyahu) Bibi esirleri serbest bırak", "Sen baştasın, sen suçlusun" şeklinde sloganlar attı.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal