Netanyahu'ya tehdit: Hükümeti devirme uyarısı!

İsrail'de aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında konumunu güçlendirmek için bölgeye insani yardımların "bir veya iki ay" durdurulması gerektiğini öne sürdü.

04.06.2024-15:51 - (Son Güncelleme: 04.06.2024-16:54) Netanyahu'ya tehdit: Hükümeti devirme uyarısı!

Ordu Radyosuna konuşan Ben-Gvir, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında daha sert adımlar atması gerektiğini savundu. Ben-Gvir, "Gazı kesmek, 'artık insani yardım yok' demek gibi henüz yapmadığımız şeyler var, bunları yapmadık. Bir iki ay yapalım, onları o zaman görelim." dedi.

İsrail hükümetinde gerilim: Ben-Gvir ve Netanyahu karşı karşıya

Aşırı sağcı Ben-Gvir, son dönemde Başbakan Binyamin Netanyahu ile Gazze'de esir takası ve ateşkes konusunda ciddi gerilimler yaşıyor. Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası konusunda açıkladığı mutabakatın taslağının kendisine gösterilmediğini belirterek, "Sayın Başbakan (Binyamin Netanyahu) neyi gizliyorsunuz?" sözleriyle Netanyahu'ya tepki göstermişti.

Netanyahu'ya tehdit: Hükümeti devirme uyarısı

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti. Ancak aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ben-Gvir, Netanyahu'yu, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirmekle tehdit etti.

Ben-Gvir'in bu açıklamaları, Gazze'deki insani durumu daha da zorlaştırabilecek nitelikte. İsrail hükümetindeki bu gerilimler, bölgedeki istikrarsızlığı artırabilir.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal