Netanyahu'dan Korkunç İstek: 'Bize Silahları Verin!"

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD yönetimine silah ve mühimmat sevkiyatına yönelik engellerin kaldırılması çağrısında bulunarak, "Bize silahları verin, işi çok daha hızlı bitirelim diyorum" dedi.

19.06.2024-14:55 - (Son Güncelleme: 19.06.2024-15:44) Netanyahu'dan Korkunç İstek: 'Bize Silahları Verin!"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, akşam saatlerinde yayınladığı videoda ABD'ye yeni silah sevkiyatı çağrısında bulundu. Netanyahu, son görüşmesinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı samimi görüşmeye vurgu yaparak, "ABD'nin İsrail'e savaşın başından beri verdiği desteği derinden takdir ettiğimi söyledim. Ancak son birkaç aydır silah ve mühimmat desteğinin kesilmesini anlamak mümkün değil. İsrail, bölgedeki güvenliği ve ortak düşmanlarımıza karşı mücadelesi için elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.

"Bize silahları verin!"

Netanyahu, açıklamasında ABD yönetiminin engelleri kaldırma çabalarına dair umutlu olduğunu belirterek, "Bize silahları verin, işi çok daha hızlı bitirelim diyorum" dedi.

Ancak ABD'li haber sitesi Axios'un bildirdiğine göre, Netanyahu'nun bu açıklamalarının ardından planlanan İsrail ve ABD yetkilileri arasındaki stratejik toplantı iptal edildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun suçlamalarının ardından toplantının iptal edildiği belirtildi. Axios'a konuşan bir ABD'li yetkili, "Bu tür eylemlerin sonuçlarının olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal