Netanyahu’da tutuklanma paniği başladı: Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne tepki gösterdi

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisi hakkında verdiği tutuklama kararı hakkında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kararı veren UCM Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın ‘’antisemitizm’’ bir emir verdiğini söyledi.

21.05.2024-10:04 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:27) Netanyahu’da tutuklanma paniği başladı: Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne tepki gösterdi

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın kendisi hakkında tutuklama emri çıkarılması talebine video mesajıyla sert tepki gösteren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Khan’ın talebinin "saçma ve yanlış" olduğunu belirterek, bunun "tüm İsrail devletine yönelik" bir saldırı olduğunu ifade etti. 

Karar yeni antesemitizmin bir örneği

Khan’ın İsrail askerlerini de hedef aldığını iddia eden Netanyahu, hangi cüretle Hamas ile İsrail askerlerini kıyasladığını sorarak, İsrail ordusunu dünyanın en ahlaklı ordusu olarak nitelendirdi. Netanyahu, Khan'ın talebini, üniversite kampüslerinden Lahey'e taşınan "yeni antisemitizmin" bir örneği olarak tanımladı. 

Netanyahu’da tutuklanma paniği başladı: Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne tepki gösterdi

Tam zafere ulaşacağız

İsrail halkına seslenen Netanyahu, UCM'nin İsrail’in elini kolunu bağlama çabasının başarısız olacağını, hiçbir uluslararası organın İsrail’i savunma hakkından alıkoyamayacağını ve İsrail'in Hamas'a karşı tam zafere ulaşacağını belirtti.

Ne oldu?

Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile birlikte Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları komutanı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu. Bu tutuklama taleplerine ilişkin nihai kararı ise UCM yargıçları verecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal