Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden Nejat Uygur'un 8. ölüm yıldönümü 18 Kasım'da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda anılacak. Uzun süre hastalığı sonrası hayatını kaybeden Nejat Uygur, tüm sevenlerini derinden üzmüştü. 60 yıldan uzun süre tiyatro oyunculuğu yapan Uygur, çocuklarını da tiyatrocu olarak yetiştirmişti. Nejat Uygur torunu da oyuncu olarak hayatına devam ediyor. Bizim hikaye dizisine oynamaktadır.
18 Kasım 2013 tarihinde solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Nejat Uygur, öldüğünde 86 yaşındaydı. Ölümünün 8. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda anılacak. Nejat Uygur saat 13:00'da anılacak. 10 Eylül 2007 tarihinde beyin damarlarında oluşan tıkanıklık sebebiyle sol kısmı felç geçirmişti. Uzun süre hastanede tedavi gören Uygur, 6 yıl sonra hayatını kaybetmişti. Cenaze namazı Teşvikiye Cami'de kılınmıştı.
1927 yılında doğan Uygur, öğretmen bir anne ve subay bir babanın üç çocuğunun ortancası olarak gözlerini dünyaya açtı. İsmail Dümbüllü tarafından Kilis'te keşfedilmiştir. Anadolu'nun birçok yerinde bulunan Uygur, eğitimini de oralarda tamamlamıştır. Siirt ve Çanakkale'de ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul, Çanakkale ve Manisa'da lise eğitimini tamamlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel bölümüne girse de okulu bitirmeden bırakmıştır.
1943 yılında İstanbul'da spora başlayan komedyen, boksa ve su topuyla ilgilenmiştir. 1950 yılında Necla Uygur ile evlenen komedyenin Necla hanımdan Ahmet, Süheyl, Süha, Kemal ve Behzat adında 5 çocuğu olmuştur.
Nejat Uygur komedyen olma istediğini şu şekilde anlatıyor: "Benim gençliğimde herkeste Amerika'ya gitmek gibi çok yoğun bir istek vardı. Bu yüzden liman cüzdanı çıkarttım ve gemici oldum. Hiç unutmam, bir Panama şilebinde çalıştım. Gemide kimsenin canı sıkılmazdı. Onlara fıkralar anlatır, taklitler yapardım. Herkes çok gülerdi. Sonra askere gittim, orada da arkadaşlarımı çok güldürürdüm. Giderek insanların yüzünü güldürmek bende tutku oldu. Sonra da tiyatro başladı zaten."
Nejat Uygur'un en bilinen oyunları Alo Orası Tımarhane mi?, Aman Özal Duymasın, Benim Annem Evden Neden Kaçtı, Cibali Karakolu, Hanedan, Hastane mi? Kestane mi?, Kaynanatör, Miğferine Çiçek Eken Asker, Minti Minti, Param Yok Memet, Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı? olarak sayılır.
Nejat Uygur 1927 yılında Kilis'te dünyaya gelmiştir. Babası ve annesinin nereli olduğu tam olarak bilinmemektedir.