Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye götürülmüştü: Çocuğun göğüs boşluğundan çıkan şey şok etti

Elazığ’da nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetleri yaşayan Eslem Taş, ameliyat edilmek üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürülmüştü. Genç kızın göğüs boşluğundan yarım kilo kitle çıkarıldı.

24.06.2024-17:22 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:22)

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşayan Eslem Taş, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetleriyle hastaneye götürüldü. Muayene ve tetkikler sonucu, küçük kızın göğüs boşluğunda büyük bir kitle olduğu belirlendi. Ameliyat için İzmir'e gelen aile, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Zafer Dökümcü ve ekibi tarafından tedaviye alındı.

Ameliyat başarılı geçti

İnternethaber’in paylaştığı habere göre; Doç. Dr. Dökümcü, kitlenin akciğere ve kalbe giden damarlara yakınlığı nedeniyle kapalı ameliyatla müdahale kararı aldı. Robotik cerrahi yöntemle gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren operasyon sonucunda, Eslem'in göğüs boşluğunu dolduran kitle başarıyla çıkarıldı. Ameliyat sonrası hızla iyileşen Eslem, ertesi gün taburcu edildi.

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye götürülmüştü: Çocuğun göğüs boşluğundan çıkan şey şok etti

"Hastamızın durumu çok iyi"

Doç. Dr. Dökümcü, kitlenin sol göğüs boşluğunun büyük bir kısmını kapladığını belirtti. Robotik cerrahinin avantajları sayesinde, hayati dokulara zarar vermeden operasyonu tamamladıklarını ifade eden Dökümcü, "Kitle kalpten çıkan ana damarların dallarında, beyne ve kola giden atardamarların, sinirlerin üzerinde yerleşmişti. Nefes ve yemek borusunu itiyordu. Büyüklüğü ve sertliği nedeniyle dikkatli bir cerrahi müdahale gerektiriyordu. Ameliyatı başarıyla tamamladık ve ertesi gün hastamızı taburcu ettik," dedi.

Ailesi büyük mutluluk yaşadı

Anne Esra Taş, ameliyat öncesinde büyük korku yaşadığını, ancak kızının sağlığına kavuşmasının mutluluğunu dile getirdi. Küçük Eslem ise sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ve büyüdüğünde öğretmen ya da polis olmak istediğini söyledi.

Bu başarılı operasyon, Eslem ve ailesi için büyük bir umut kaynağı oldu. Robotik cerrahinin sunduğu hassasiyet sayesinde, büyük ve karmaşık kitleler bile minimal invaziv yöntemlerle güvenli bir şekilde çıkarılabiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal