Nazar için hangi dualar okunur? Peygamberimizin okuduğu nazar duası nedir? Nazar ve sıkıntılara karşı okunacak dualar

Mistik bir inanış olsa da kişilerin başka insanların sahip oldukları şeylere kıskançlıkla bakması ve kötü enerjiler vermesi sonucu oluşan müsibetlere nazar adı verilir. Bazı insanlar oluşan bu müsibetleri dualar okuyarak kurtulmaya çalışırlar. Peki, nazar için hangi dualar okunur? Peygamberimizin okuduğu nazar duası nedir? Nazar ve sıkıntılara karşı okunacak dualar

06.06.2022-23:01 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-23:01) Nazar için hangi dualar okunur? Peygamberimizin okuduğu nazar duası nedir? Nazar ve sıkıntılara karşı okunacak dualar

Kötü bakışlar, kötü enerji yayılımına neden olur ve bu durumda insan bu durumda olumsuz olaylarla da karşılaşabilir. Çoğu kişi bu duruma nazar olarak isim verirken kimileri nazarı mistik bir inanış gibi görür, kimileri de efsunlu durum şeklinde tanımlarlar.

Kişiler, başlarına gelen olumsuz olaylardan kurtulmak ve kötü enerjiden sıyrılabilmek adına nazar duaları okurlar. Nazardan kurtulabilmek için Kur’an-ı Kerim’de bulunan surelerin yanı sıra ayrıca nazar duaları da okunur. Bu durum araştırıldığında en çok peygamberimizin torunlarını nazarlardan koruması için okuduğu dualar tercih edilir.

Nazar için hangi dualar okunur?

Kişilerin kendisi için de okunacak dualar, istenirse arapça istenirse Türkçe olarak da okunabilir.Bilindiği üzere Kuran-ı Kerim'de Felak, Nas ve Ayetel Kürsi gibi sureler nazarlara karşı iyi gelen sureler arasındadır. Nazar ve sıkıntılara karşı okunacak duaları arıyorsanız yazımızın içeriğine göz atabilirsiniz.

Peygamberimizin okuduğu nazar duası nedir?

Nazardan korunabilmek, nazarın insan bedeninde ve ruhundaki kötü enerjiyi atmak için nazar dualarının okunması tavsiye edilir. Şer insanlardan kendinizi muhafaza edebilmek için yapılması gereken tek şey Allah'ın merhameti ve rahmetine sığınmaktır. Bu yaklaşımla başta Peygamber Efendimiz'in hadis-i şerifleri ışığındaki duaları da uygulayabilirsiniz.

Peygamberimizin nazar duası

Arapça Okunuşu

Peygamberimizin okuduğu nazar duası

Türkçe Okunuşu

Eûzü bikelimâti’llâhi’t-tâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

Türkçe Meali

Her tür şeytandan, haşereden, kem nazardan Allah’ın tam kelimelerine sonsuz iradesine ve hükmüne sığınırım. Sonra da, 'Atanız İbrahim de bu duayı oğulları İsmail ile İshak için yapardı.'

Nazar ve Sıkıntı Duası

Ruhsal olarak bunalıma giren insanların bu buhranlı durumdan kurtulması için Allah'a sığınarak dua etmesi tavsiye edilir. Özellikle günlük hayatın koşturmasında boğulan, maddi ve manevi sıkıntılarla mücadele eden kişilerin dillerinden düşürmemesi tavsiye edilen dualar ve alışkanlıklar:

İnşirah Suresi:

Kuran-ı Kerim'de yer alan ve manevi anlamda insanı en çok rahatlatan surenin İnşirah Suresi olduğu rivayet edilir. İnşirah Suresi, nazardan, kötü bakıştan ve büyüden koruduğu gibi insanı ruhsal olarak da hafifletir ve rahatlatır. İnşirah Suresi okunuşu:

İnşirah Suresi

Türkçe Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

Elem neşrah leke sadrek. Ve vada'na 'anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa'na leke zikreke. Feinne me'al'usri yüsren. İnne me'al'usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab.

Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla...

Senin için bağrını açmadık mı? İndirmedik mi senden o yükünü? O sırtında gıcırdamakta olan yükünü? Senin şanını yüceltmedik mi? Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! O halde boş kaldığında yine kalk yorul! Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

Nazar duası kaç defa okunursa etkili olur?

Nazar duası gün içinde sürekli okunabilir. Peygamber Efendimiz (s.a.s), nazar duasını yatmadan önce 7 Nas Suresi, 7 Felak Suresi, 7 İnşirah Suresi, 7 Ayetel Kürsi ve 7 defa da Nazar Duası okuyarak uyumasını tavsiye etmiştir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal