Nawras Abu Saleh Afyonkarahisar'da Sinemaseverlerle Buluştu

Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh, Afyonkarahisar'da, Filistin'in sesini duyurmanın önemini vurguladı.

11.10.2024-11:22 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-11:22) Nawras Abu Saleh Afyonkarahisar'da Sinemaseverlerle Buluştu

Filistinli Yönetmen Nawras Abu Saleh, Sinemaseverlerle Buluştu

Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali"nde önemli mesajlar verdi.

"Bizler toprağımızı bırakmayacağız"

Afyonkarahisar Valiliği'nin ev sahipliğinde ve Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından gerçekleştirilen festivalde, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde hazırlanan etkinlikte, TRT World Araştırma Ekibi'nin hazırladığı "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeseli sahnelendi.

Gösterimin ardından izleyicilerle bir araya gelen Saleh, "Filistin'i anlatan yapımların önemli olduğunu, bu sayede Filistinlilerin sesinin dünyaya duyurulduğunu" belirtti.

75 Yaşındaki Annesinin Sözü

Saleh, "Ölene kadar topraklarımızı bırakmayacağımız" diyen 75 yaşındaki annesinden bahsetti. "Ben 7 Ekim'de yaşanan olaylardan önce Türkiye'ye geldim. Ülkeme döneceğiz, tekrar mülteci olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Belgeselin Önemine Dikkat Çekti

"Kutsal İşgal" belgeselinin aslında İsrailli yerleşimcilerin normal insanlar olduğu algısını çürüttüğünü belirtirken, belgeselin "İsrail'in gerçek yüzünü dünyaya göstermeye" yardımcı olduğunu vurguladı.

Başka Bir Gerçekle Yüzleşmek

Saleh, Filistin'de yaşanan hikayeleri sinemada yansıtmanın zorluğuna dikkat çekti. "Çünkü olaylar, hikayeler işgalin göbeğinde geçiyor. Bizim insan olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Festivalde, yapımcı ve yönetmen Şahin Alparslan ile İpek Tuzcuoğlu da gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Ödül töreni ve Della Miles konseriyle sona erecek festivalde, ustalık ödülleri verilecek.

Filistinli yazar ve yönetmen Nawras Abu Saleh (sağda), Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde...

Filistinli yazar ve yönetmen Nawras Abu Saleh (sağda), Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen "Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali"ne konuk oldu. Saleh, burada izleyicilerle bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal