NATO Liderler Zirvesi Washington’da yapıldı: Ukrayna detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı NATO Liderler Zirvesi, ABD’nin başkenti Washington’da yapıldı. Zirve sonunda yayımlanan Sonuç Bildirgesi’ne göre Türkiye 2026 NATO Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. İşte detaylar…

11.07.2024-09:58 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-09:58) NATO Liderler Zirvesi Washington’da yapıldı: Ukrayna detayı dikkat çekti

NATO Liderler Zirvesi, ABD’nin başkenti Washington’da yapıldı. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldı. Öte yandan NATO Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi'ne göre, 2026'daki NATO Zirvesi Türkiye'de yapılacak.

Ukrayna’ya 40 milyar dolar fon

İnternethaber’de yer alan habere göre; NATO, 2025'te Hollanda'da düzenlenecek zirvenin ardından bir sonraki zirvenin Türkiye'de yapılacağını duyurdu. NATO Sonuç Bildirgesi'nde alınan kararlara göre, müttefik ülkeler Ukrayna'ya gelecek yıl en az 40 milyar dolar fon sağlayacak.

NATO Liderler Zirvesi Washington’da yapıldı: Ukrayna detayı dikkat çekti

Rusya Ukrayna savaşında Çin’in rolü kritik

Liderler, Çin'e Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşına verdiği desteği sonlandırma çağrısında bulundu. NATO Sonuç Bildirgesi'nde, Çin'e yapılan bu çağrı net bir şekilde vurgulandı. NATO, Rusya-Ukrayna savaşında Çin'in rolünü ve etkisini ele alarak, barışın sağlanması adına bu desteğin çekilmesinin önemine dikkat çekti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal