Birçok insanın yaşadığı ortak sorunlardan biri olan nasırın nasıl geçeceğine dair pek çok araştırma yapılıyor. Peki, nasır nedir? Nasır evde nasıl geçer? Nasır için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?
Nasır; ölü ve katı deri tabakası olarak adlandırılır. Ölü olan deri hücreleri, keratin tabakası oluşturur ve böylece nasırın altındaki deri hücreleri iltihaplanır. Bunun sonucunda el ve ayaklarda nasır meydana gelir. İşte nasırı yok edecek doğal yöntemler...
Ponza Taşı :Ponza taşı ile el ya da ayakta oluşan nasırı ovularak çıkarmak en iyi yoldur. Nasır oluşan alanı yumuşatmak için ılık suda bölgeyi ıslatmak gerekir. Bu durum ponza taşı yardımıyla nasırdan kurtulmak için yardımcı olur ve zımparalama sırasında herhangi bir sıkıntıya neden olmaz.
Mısır Nişastası: Ayak parmakları arası ter nedeni ile sürekli ıslak ise bu bölgelerde mantar ve nasır oluşması kolaylaşabilir. Bu yüzden, özellikle ayak parmakları arasındaki bölgeye ve ayakların üzerine mısır nişastası döküp bu sorunlardan uzak kalmak mümkündür.
Aspirin: Baş ağrılarının tedavisi için kullanılan ibuprofen ilaçlar, aynı şekilde nasırdan kurtulmak için de yardımcı olabilir. Birkaç damla suyun içine birkaç tane aspirin karıştırarak koyu bir macun kıvamında karışım yapılır. Nasırın üzerine bu aspirin macunu sürülür ve bir bandaj ile kapatılarak gece boyunca bekletilir. Bu işlem nasır kaybolana kadar sürekli tekrarlanır. Yaklaşık iki hafta içinde sonuç alınacaktır.
Limon: Nasırın üzerine bir dilim limon sürülür ve bir bandaj ile limon sabitlenerek gece boyunca bekletilir. Birkaç gün boyunca aynı şekilde uygulanan bu işlemin sonunda nasırın büyüklüğünde azalma görülecektir ve sıkıntıyı hafifletmek için yardımcı olacaktır. Nasır tamamen kalmayıncaya kadar limon uygulamasına devam edilmelidir.
Ananas: Bu meyve el ve ayaklar üzerindeki nasır için etkili bir ev tedavisidir. Ananas, nasır üzerine yerleştirilerek bir gece boyunca beklenir. Sürekli aynı şekilde yapılan bu işlem, hızlı bir şekilde sonuç verir.
Karbonat ve Limon Suyu Karışımı: Eşit miktarda limon suyu ve soda karıştırılır ve macun kıvamında bir karışım elde edilir. Hazırlanan bu macun nasır üzerine uygulanır ve gece boyunca bekletilir. Bu işlem beş ile yedi gün boyunca sürekli yapılır ve nasırın kuruyup parçalanmasına yardımcı olur.
Papatya Çayı: Biraz papatya çayı ve epsom tuz karıştırılan ılık su ile ayaklardaki nasırları azaltmak için ayaklara duş yaptırılır. Bu işlem nasır ile ilgili acıyı azaltırken aynı zamanda nasırlı bölgeyi yumuşatır.
Soğan: Nasır üzerine bir dilim soğan konur ve bir bandaj yardımı ile sabitlenir. Gece boyunca bekletilen soğan ertesi sabah çıkarılır. Bir hafta boyunca bunu uygulayın.
Sarımsak: Yarıya kadar kesilen sarımsak ile nasırın üzeri iyice ovulur. Cildin kuruması beklenir ve ardından nasırın üzeri bandaj ile kapatılarak ertesi sabah yıkanarak temizlenir. Düzenli yapıldığında nasırın birkaç gün içinde kaybolduğu görülür.