Narlı Kekikli Fırında Karnahabar Tarifi

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan narı yemeklerinizde kullanmayı denediniz mi? Ekşimsi ve farklı bir tat katacak olan bu lezzetle akşam sofralarınıza enfes bir tat katın.

01.11.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-12:57)

Meyve olarak tüketilebileceği gibi yemeklere de kullanılan nar, hem enfes bir damak tadı katacak hem de sıradışı bir görünümle hayranlık uyandıracak.

NARLI KEKİKLİ FIRINDA KARNABAHAR

Malzemeler:

-1 adet doğranmış soğan
-3 adet doğranmış havuç
-3 adet kereviz sapı
-1 orta büyüklükte karnabahar
-5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
-1 yemek kaşığı taze doğranmış biberiye
-1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
-1 çorba kaşığı kıyılmış taze adaçayı
-Kaya tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
-Yarım su bardağı tavuk suyu
-1/3 doğranmış taze maydanoz
-Yarım su bardağı kavrulmuş badem
-Yarım su bardağı nar taneleri
-Kabı yağlamak için sıvı yağ

 Nasıl yapılır?

-Fırını daha önce 150 derecede ısıtın ve fırın kabını güzelce yağlayın.
-Büyük bir kabın içinde; soğan, havuç, kereviz, doğranmış karnabahar ve eritilmiş yereyağını harmanlayın.
-Karışımı, yağlanan fırın kabına iyice yayın ve kalan sebze suyunu üstüne ekleyin.
-Sebzeleri yumuşayana dek ve suyunu çekinceye dek 20-25 dakika kadar pişirin.
-Fırından çıkardıktan sonra karnabaharı 5 dakika ılıması için dinlendirin.
-Üzerine maydanoz, badem ve nar taneleri serpin.
-5 dakika daha fırınlayın. Ardından servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal