İlk İtiraf Geldi: Amca Para Teklif Etti! Gizli Tanık Her Şeyi Bir Bir Anlattı!

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan itibaren kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Anne, baba ve 2 ağabeyi dahil olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir kişi, ''Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi.'' dedi.

09.09.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-14:07) İlk İtiraf Geldi: Amca Para Teklif Etti! Gizli Tanık Her Şeyi Bir Bir Anlattı!

Diyarbakır'dan acı haber geldi. 21 Ağustos günü evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu.

Narin'in cansız bedeni Tavşantepe Köyü'ne 1.5 kilometre uzaklıktaki Ağerturmaz Deresi'nde bulundu. Dere yatağında yapılan çalışmalar sonucunda küçük kızın bedeni ve kaybolduğu gün yanında bulunan eşyaları bir çuvalın içinde bulundu.


Otopsi Tamamlandı, Cenaze Köye Getirildi

8 Yaşındaki Narin Güran'ın otopsi işlemleri tamamlandı. Küçük Narin'in cenazesi köyüne getirildi. Küçük Narin'in tabutuna gelinlik asıldı. 


Kan Donduran İlk İtiraf Geldi

Sabah.com.tr'nin haberine göre, soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan bir kişi kan donduran itirafta bulundu. İsimsiz kişi, '' Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm'' dedi.

Gizli tanığın ifadesi: Tüm Detaylarıyla Anlattı

Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Gürhan'la karşılaştım diyor. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim diyor. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim.

Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim Salim Gürhan. Bana hitap et, aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

Sonra bana aracında torba var mı dedi. Ben de aracın bagajının rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı demiş ifadesinde. Sonra ifadesi tabi devam ediyor.

Burada muhtarın üzerinde olan elbiseleri de anlatıyor neler olduğunu. Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak pastasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz fakat eğri tutmaz deresine doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Gürhan'ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkiine doğru gittim.

Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeylerin de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabiliz yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Gürhan'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi.

Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Boğazını çuvala bıraktım. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum.

Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim demiş.


İhbar Gelmişti

Cumartesi günü jandarma ekiplerine gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, daha önce onlarca kez aranmış olan derede bir kez daha arama başlattı. Narin'in cansız bedenine saat 08.45 sıralarında jandarma ekibi tarafından ulaşıldı.

Acı Haberi Ali Yerlikaya Duyurdu

Türkiye'yi sarsan acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "Kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu" sözleriyle paylaştı.


Üzeri Taşla Kapatılmıştı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kayıp Narin'in cesedine nasıl ulaştıklarını ve nasıl bulduklarını açıkladı. Zorluoğlu,  "Aramada, Narin Güran en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette ölü olarak bulunmuştur" dedi. 

Kamufle Etmeye Çalıştılar

Vali Zorluoğlu Narin'in cesedinin kamufle edildiğini belirterek şunları söyledi: "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisinde konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisinde yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kızın cesedinin bulunmasının ardından faillerin en kısa sürede adalete teslim edilmeleri için düğmeye bastı.  1 Başsavcıvekili ile 3 savcı daha görevlendirdi. 

Gizli Tanık İfade Verdi

8 yaşındaki Narin Güran'ın bedeninin bulunduğu yer ve cinayete karışanlarla ilgili bir gizli tanığın savcılığa ifade verdiği açıklandı.


23 Şüpheli Gözaltında

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi  Yüksel Güran, babası Arif Güran, daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi Enes Güran ve diğer ağabeyinin yanı sıra üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşi de bulunuyor.

Boğma İzi Ve Ayağında Kırık Var

8 yaşındaki Narin Güran'ın Adli Tıp'taki ön raporuna göre, , Narin'in boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı ve ayağında kırık olduğu tespit edildi. Cenazede aşırı çürüme nedeniyle 70 ayrı noktadan biyolojik test alındı. Çürüme nedeniyle oluşan kurtlanma nedeniyle kurtlar temizlendi.

DNA Sonuçlarının Çıkması 2 Haftayı Bulacak

Narin'den alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Örneklerin incelenmesinin ardından küçük kızın kaç gün önce öldürüldüğü tespit edilecek. Cesedin bulunduğu torba ve bağlanan ipte de DNA testi çalışmaları başlatıldı. Narin'in dişleri alınarak DNA eşleşmesi yapılacak. Gözaltına alınan abisiyle DNA eşleştirmesi yapılacak. 12 saat süren otopsinin ardından sonuçların çıkmasının 2 haftayı bulacağı aktarıldı.

Engelli Kardeşi de Ölmüştü

Narinin 6 yıl önce bir engelli kardeşinin öldüğü ve ailenin ölüm sebebi olarak ''merdivenden düştü'' dediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında savcılık, Narin'in ölen kardeşinin mezarını açtırarak yeniden otopsi işlemini yapacağı bildirildi. Yapılacak otopsi ile ölen çocuğun ölüm sebebi öğrenilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Başkan Erdoğan, Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından X hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan mesajında adli sürecin bizzat takipçisi olacağını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde na'şına ulaşılan Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin'in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok."

"Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin'i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum." Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, Narin ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı, "Bu sabah acı haberini aldığımız Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Küçük yavrumuzun vefatı yüreğimizi dağladı. Narin'i hayattan koparan canilerin en kısa zamanda adalet önünde hesap vermesini temenni ediyorum" dedi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal