Narin Soruşturmasında Yeni Gelişme: 8 Kişi Tutuklandı 4 Kişi Serbest bırakıldı!

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran cinayeti soruşturmasında adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 8'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

13.09.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 13.09.2024-09:23) Narin Soruşturmasında Yeni Gelişme: 8 Kişi Tutuklandı 4 Kişi Serbest bırakıldı!

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'dan bir daha haber haber alınamadı. Ailenin jandarmaya haber vermesi üzerine bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Aramalar sırasında, yoldan geçtiği tespit edilen 150 araç sorgulandı, 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Başlatılan soruşturma kapsamında önce kolunda ısırık izi tespit edilen Narin Güran'ın abisi E.G gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı. Soruşturma sırasında bu kez Narin'in amcası Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.


Otopsi İşlemleri Tamamlandı

Kaybının 19. gününde küçük kızın cansız bedeni mahalleye 2 metre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içerisinde bulundu. Kaybolduğu gün üzerinde olan kıyafetlerle çuval içerisine koyulan küçük kızın bedeni taşlarla gizlenmeye çalışılmıştı. Narin Güran'ın cenazesi otopsi işlemlerinin yapılması üzerine Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenaze, Tavşantepe Mahallesi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ön Otopsi Sonucu Çıktı

Adli Tıp Kurumu tarafından açıklanan Narin Güran'ın ön otopsi sonucunda,  bedeninden 91 örnek alındığı, çürüme başladığı gerekesiyle ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği belirtildi.

Gözaltılar

Kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran olayı cinayet olarak kayıtlara geçti. Cenazenin bulunmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Narin'in annesi, babası, 2 abisi ve 3 amcasının da bulunduğu 24 şüpheli, gözaltına alındı. 


İtirafçı Tutuklandı

Narin Güran'ın cesedini amca Salim Güran'dan 200 bin lira karşılığında aldığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar (48), jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince ''Çocuğa iştirak halinde kasten öldürme'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliyeye Sevk Edildiler

Gözaltında bulunan 23 şüphelinin işlemleri devam ederken, mahalle imamı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. 22 şüpheli ise dün sabah yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi.

8 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 8'i tutuklandı. Tutuklular arasında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu açıklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Baba Arif Güran'dan Açıklamalar

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan baba Arif Güran, eşi ve kardeşi dahil suçlu kim ise hepsinin cezalandırılmasını istedi.

Narin'in babası Arif Güran, savcılık sorgusunda, kızının kaybolduğu haberini aldığı sırada Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıtmakta olduğunu beyan etti. Komşusu tarafından aranmasıyla kızının kaybolduğunu öğrenen baba, bunun üzerine köyden aradığı herkesin telefonunun meşgul olduğunu ifade etti. Eşinin telefonu çaldığında eşinin kardeşiyle görüştüğünü sonra da oğluyla konuştuğunu anlatan Güran, hızlıca köye döndüğünü aktardı. A.G. köye geldiğinde köylülerin yüzde 70'e yakınının caminin önünde olduğunu, bu nedenle onlara neden Narin'i aramadıkları için kızdığını ve gençlerle birlikte aramaya başladıklarını dile getirdi.


''Suçlu Kimse Cezalandırılsın''

Cinayet soruşturması kapsamında tutuklanan kardeşi Salim Güran ile aralarında bir husumet olmadığını söyleyen baba, amcanın aracında Narin'e ait DNA örnekleri bulunması konusunda, çocuklarının ve kendisinin kesinlikle bu araca binmediğini, Narin ve kardeşi E.'nin bir kez bindiğini, bunda da arka koltuğa oturduklarını annesinin kendisine söylediğini anlattı. Bu nedenle ön koltuktan çıkan DNA'ya ilişkin bir şey diyemeyeceğini belirten Arif Güran, bu konunun araştırılarak, suçlu kardeşiyle cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.

Baba Arif Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile amca Salim Güran'ın aralarının çok iyi olduğunu ifade etti.

Eşi ve abisi arasında iddia edilen ilişki hakkında açıklamalarda bulunan baba Arif Güran, kesinlikle aralarında bir şey olmayacağını, Salim'e güvendiğinden değil eşine güvendiği için bunu söylediğini belirtti. Arif Güran, ister abisi ister eşi olsun kızına bunu yapanların cezalandırılmasını istediğini söyledi.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal