Narin Soruşturmasında Pes Dedirten O Detay: Terlik Bıraktılar! Sahte İhbarda Bulundular!

Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. 19 gün süren arama çalışmaları sırasında akrabalar SIM kartlarını çıkarak 50'den fazla sahte ihbarda bulundu. Aramaları sabote etmek maksadıyla köyün farklı noktalarına çocuk terliği bıraktıkları ortaya çıktı.

14.09.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-10:46) Narin Soruşturmasında Pes Dedirten O Detay: Terlik Bıraktılar! Sahte İhbarda Bulundular!

Diyarbakır'da kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde soruşturma hız kesmeden devam ediyor. 

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan anne, baba ve amca dahil 22 kişinin işlemleri tamamlandı. Narin'in annesi, ağabeyi ve amcasının da aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi ise adli  kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Tutuklu Sayısı 11'e Yükseldi

Narin'in amcası aynı zamanda muhtar olan tutuklu amca Salim Güran, ifadesi alınmak üzerine Diyarbakır Adliyesi'ne götürüldü.  Soruşturma kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı. 15 yaşındaki R.A., şartlı serbest bırakılmasının ardından yeniden gözaltına alındı. Salim Güran’ın işçisi R.A. ile gerçekleştirdiği görüşme, uzman ekipler tarafından incelendi.

Görüşmede, Salim Güran’ın "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş" mesajına, R.A.'nın "Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş" şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

R.A., sorgusunda bu konuşmayı hatırlamadığını iddia etti. Savcılıktaki ifadesinin ardından R.A. tutuklandı. Bu gelişmeyle birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi.

Sahte İhbarlar Yapıldı

Soruşturma kapsamında cinayetle ilgili bir başka detay daha ortaya çıktı. 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sırasında birçok sahte ihbar yapıldığı tespit edildi. 

''Ceset burada'' şeklinde gelen telefon ihbarları ve farklı tarihlerde köyün farklı yerlerine bırakılan çocuk terlikleriyle ekiplerin arama çalışması sabote edildi. Jandarma ekiplerinin 19 gün boyunca sürdürdüğü araştırmalar, akrabalar ve mahalleli tarafından engellenmeye çalışıldığı ortaya çıktı. 

50'den Fazla Sahte İhbar

Narin Güran'ın birçok akrabası, SIM kartlarını çıkararak 112'ye sahte ihbarlarda bulundu. Gelen ihbarlarda küçük kızın cansız bedeninin farklı noktalarda görüldüğüne dair 50'den fazla ihbar yapıldı.


Arama Çalışmaları Sabote Edildi

Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos gününden bir gün sonra bir terlik bulundu. Terliğin bulunduğu yer, göçebelerin yaşadığı bir yerdi ve aramalar o tarafta yoğunlaştı. Tutuklu olarak cezaevine gönderilen Narin'in kuzeni Muhammed Kaya da terlik bulunduğunu söyleyenler arasında yer aldı.

Muhammed Kaya, "Ben yolda araba ile yeğenlerime süt almak için seyir halindeyken Çarıklı yolunda terliği gördüm. Terliğin göçebelere ait olduğunu düşünerek bakmadım. Dönüşte terlik yine yolun ortasındaydı. Terlik köyden 2,5 kilometre uzaktaydı. Ben terliği arabaya koydum. Köye geldiğimde bir kargaşa vardı, bu kargaşada terliği söylemeyi unuttum" dedi.

Bulunan terliğin aileye gösterilmesinin ardından terliğin kayıp kıza ait olmadığı anlaşıldı. Narin'i arama çalışmalarının 7. gününde ise bir başka terlik bulundu. Yine bu terliğinde Narin'e ait olmadığı ortaya çıktı.

Köyün bazı noktalarına bırakılan bu çocuk terliklerinin arama çalışmalarını yürüten jandarma ekibini sabote etmek için mi yapıldı? 

Narin'in amcasından cesedi alıp dereye sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'a göre terlikler Salim Güran'ın arabasında bulunuyordu.

Bahtiyar, ifadesinde "Narin battaniyeye sarılı sağ ön koltukta olan cesedini Salim Güran'la birlikte aracımın arka koltuğuna paspasların üzerine bıraktık. Narin'in terliklerini sağ ön koltuğun paspaslarının üzerinden alarak aracımın içine koydum" dedi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal