Narin Güran Soruşturmasında Adli Tıp Raporu Tamamlandı: Ağzını Kapattılar, Boynunu Sıktılar!

Diyarbakır'da 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Raporda, "Narin Güran'ın ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna baskı sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği" belirtildi.

20.09.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-09:56) Narin Güran Soruşturmasında Adli Tıp Raporu Tamamlandı: Ağzını Kapattılar, Boynunu Sıktılar!

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bir çuval içerisinde dere içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması devam ediyor. 

Narin'in cansız bedeni ölüm zamanını ve ölüm şeklinin belirlenmesi amacıyla adli tıp morguna gönderildi. Adli Tıp 1. ihtiras kurulu, adli belgeler ile otopsi raporunu değerlendirerek bir rapor hazırladı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.

Kaybolduğu Gün Öldürüldü

Düzenlenen raporda, "mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı", Narin'in ölümünün kaybolduğu gün olan 21 Ağustos'ta meydana geldiği belirtildi.


Ölüm Nedeni Belli Oldu

Raporda, Narin'in sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş olduğu aktarıldı. 8 yaşındaki küçük kızın ölüm nedenine ilişkin "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir." açıklaması yapıldı.

Narin'in abisi Enes Güran'ın kolunda bulunan diş izlerinin küçük kıza ait olup olmadığı Adli Tıp 2. İhtiras Kurulunun yarın açıklayacağı raporda belli olacak.

Boğularak Öldürüldü!

Adli Tıp'ın otopsi sonucunda Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Boğulma sırasında Narin'ın ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı kaydedildi.

Yapılan otopside, boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldüğü belirtildi.

Narin'in otopsi işlemleri sırasında 91 örnek alındı. Adli tıp uzmanlarının, küçük kızın cansız bedenindeki ilk incelemelerinde, ''Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması yok'' açıklaması yapıldı.


Amca'nın Aracında DNA bulunmuştu

Narin Güran'ı arama çalışmaları sırasında amca Salim Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerinden alınan DNA ile eşleşmesi sonucunda, 2 Eylül'de 'olası kastla adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla tutuklandı.

Araçtaki DNA 

Amca Salim Güran, aracında Narin'in DNA'sı bulunmasına ilişkin verdiği ifadede, ''Araç benim adıma değildir. Kardeşim Fuat’a aittir. Benim aracım arızalı olduğundan ben bu aracı kullanmaktayım. Aracın kapıları ve camları sürekli açıktır. Çocuklar sürekli arabaya binerler.'' dedi.

11 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLANANLAR

  • Salim Güran (Amca): Kasten öldürmek
  • Yüksel Güran (Anne): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
  • Enes Güran (Ağabey): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
  • Nevzat Bahtiyar (Komşu- sıva ustası): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
  • *Ramazan A. (Salim’in işçisi): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek
  •  Muhammet Kaya (Kuzen): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek
  •  Birsen Güran (Kuzen): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek
  • Maşallah Güran (Yenge): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek
  •  Mehmet Selim Atasoy (Salim’in işçisi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek
  • * Mehmet Şevket Kaya (Halasının eşi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek 
  • Fuat Güran (Amca): Suç delillerini yok etmek

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal