Narin Cinayeti Soruşturmasında Sıcak Gelişme: 22 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi!

Diyarbakır'da kaybının 19. gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. 22 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin kimlik bilgileri açıklandı. İşte o detaylar...

12.09.2024-12:16 - (Son Güncelleme: 12.09.2024-12:16) Narin Cinayeti Soruşturmasında Sıcak Gelişme: 22 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi!

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve 19 gün sonunda cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor. 

Soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alınmıştı. Mahalle İmam'ının ifade işlemleri tamamlanarak dün serbest bırakıldı ve gözaltı sayısı 22'ye düştü.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Bugün soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Narin'in annesi, babası ve amcasının da aralarında bulunduğu 22 kişi şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

Bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 11'nin savcılıktaki ifade işlemleri sona erdi.

22 Şüphelinin Kimlikleri Belli Oldu

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin kimlikleri açıklandı. Şüpheliler arasında 8 yaşındaki Narin'in babası Arif Güran, 18 yaşındaki abisi E.G. de bulunuyor.

Gözaltın alınanlar arasında Narin'in amcaları Ö.F.G (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G. de var.

Narin’in amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23) ile amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19) de gözaltında bulunan isimler arasında yer alıyor.

Narin’in kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş. de adliyeye sevk edildi.

22 kişi arasında Salim Güran’ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23)’nin de olduğu öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin sorguları başladı.

İmam Serbest Bırakılmıştı

Soruşturma kapsamında ilk önce 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan biri Narin'in cansız bedenini amcadan alıp dereye sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınıp jandarmaya ifade veren köy imamı ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün serbest bırakıldı.

Soruşturma 22 şüpheliyle devam ediyor.

İtirafçının İfadesi Orta Çıktı

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi ortaya çıktı. Sıva ustası Nevzat Bahtiyar o güne ilişin şu açıklamalarda bulundu:

“Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi.

Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk.

Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi’ni işaret etti ve ‘Oraya götür’ dedi.

Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum.”

Cevdet Yılmaz'dan Narin Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''Faillerin hak ettikleri en ağır cezayı görmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanı'mız konunun bizzat takipçisi" açıklamasında bulundu.

Yılmaz Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın katillerinin en ağır cezayı alacağını ifade etti. Tunç ayrıca Narin'den alınan doku örneklerinin Adli Tıp Kurumu'nda incelendiğini belirtti. Tunç, "Narin'i katledenleri yargı önüne çıkarmak boynumuzun borcu. Aile korumalı çocukları ama asıl görev devletin görevi. Dün de Diyarbakır’daydık, soruşturma ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi aldık. Bugün 22 kişin ifadeleri alınmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal