Yapılışı yayla çorbasına benzeyen çorba, içerisindeki minik köftelerle uğraşılması biraz vakit aldığından dolayı zor sayılabilir ama tadı gerçekten bunu yaptığınıza değecek. Sofranızın vazgeçilmezi olmaya aday lebeniye çorbası kaşık kaşık yenmeyi bekliyor.
-
Bir tencereye 2 yemek kaşığı pirinci yıkayın ve koyun. Üstüne 1 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın.
-
Köfteleri hazırlamak için; bir kaba kıymayı alın ve üzerine 1 kuru soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber de ekleyerek yoğurun.
-
Ardından nohut büyüklüğünde köfteleri elinizle yuvarlayın.
-
Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ekleyin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.
-
Başka bir kasede; yoğurdu,unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip çırpın.
-
Kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı su alıp, yoğurtlu karışıma ekleyip çırpın.
-
Yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar dökün. Tuzunu da ekleyip, çorbayı kaynamaya bırakın.
-
Geniş bir tavada tereyağında köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra üstlerine 2 tatlı kaşığı naneyi de ekleyip biraz kızdırın.
-
Servis esnasında, çorbayı kaseye alın ve üstlerine naneli, köfteli yağı gezdirerek servis edin.